fbpx
chinatown in bangkokBangkok Uitgelicht 

Tips voor Chinatown in Bangkok

Als je de Thaise hoofdstad bezoekt, dan mag een dagje Chinatown in Bangkok niet ontbreken. Ik geef je tips wat je er zoal kunt zien en doen.

Want Chinatown in Bangkok is een van de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. Sterker nog: ooit was dit het financiële centrum van Bangkok.

Tegenwoordig gaat die eer naar Sathorn, maar er is nog steeds genoeg te doen in Chinatown. Vooral als het om cultuur en eten gaat. Heel veel eten…

Een bericht gedeeld door Beziss (@beziss) op

Beste streetfood van de stad

Chinatown in Bangkok wordt niet voor niets de place to be genoemd als het om streetfood gaat. Vooral in de avonduren langs Yaowarat Road is het een drukte van belang. Om de zoveel meter vind je een kraampje waar allerlei lekkernijen worden verkocht.

Denk vooral aan noedels, maar ook aan visgerechten en natuurlijk dim sum. Hoe drukker het bij een kraampje is, hoe lekkerder het eten is. Laat je vooral niet weerhouden door gerechten die je niet kent, maar proef en verras jezelf.

Smal winkelstraatje

Een ander hoogtepunt van Chinatown in Bangkok is Sampeng Lane. Dit is een smal straatje waar allerlei soorten producten worden verkocht. Van schoenen tot speelgoed, je kunt het zo gek niet bedenken. Goedkoper dan hier vind je het nergens in Bangkok!

Verder vind je in Wat Traimit de grootste Gouden Boeddha ter wereld. Deze tempel ligt op loopafstand van het station Hua Lamphong, waar de ondergrondse MRT eveneens stopt.

Een bericht gedeeld door kosuke (@ksk_photoz) op

Overigens verandert Chinatown in Bangkok in een rap tempo. Veel stadsbewoners zijn bang dat de snelle ontwikkelingen deze wijk geen goed gaan doen. En dat het typische karakter verloren gaat…

Hoe kom je in Chinatown in Bangkok?

Zoals gezegd stopt de MRT bij Hua Lamphong. Vanaf daar kun je ervoor kiezen om verder te lopen of een tuk tuk te nemen. Een andere optie is om met de BTS naar Saphan Taksin te reizen en vanaf daar de boot te pakken. Daarna stap je bij pier N5 Ratchawong van de boot.

Een taxi kan ook, maar aangezien het in Chinatown vaak muurvast staat, is dit niet de snelste optie.

Lees ook

%d bloggers liken dit: