fbpx
Achtergrond Uitgelicht 

Tips voor vliegen met kinderen naar Thailand

Het kan een nachtmerrie zijn. Op een vlucht zitten en meer dan tien uur het gejengel of gekrijs van iemands kroost aan te moeten horen. Soms tot wanhoop van de ouders. Daarom hier een paar tips voor vliegen met kinderen naar Thailand.

Als je reserveert met je gezin of als stel met kids, regel dan meteen je zitplaatsen. Reserveer als het even kan, direct bij of gelijk na de boeking je zitplaatsen.

Zo weet je zeker dat je in ieder geval bij elkaar zit. En het liefst helemaal vooraan of achteraan. Vlak bij het toilet, geen passagiers voor of achter je en je hebt extra speelruimte. Vaak zijn er wiegjes beschikbaar.

kind-vliegtuig_Wikimedia-Commons

Want met kleine kinderen is een lege stoel naast je ideaal. de buggy hoef je pas bij boarding af te geven. Dat scheelt weer gesjouw met de kleine op de arm.

Een dag voor vertrek kun je een speciale kindermaaltijd bestellen. Maar zorg voor een alternatief, voor het geval ze het niet lusten, en neem boterhammen, een krentenbol of bijvoorbeeld een appel mee. Handige tussendoortjes zijn soepstengels, doosjes rozijntjes en zakjes chips.

Aanmaaklimonade

Ook handig zijn doorzichtige plastic flesjes van honderd mililiter met aanmaaklimonade. Water is er altijd aan boord. Melkpoeder voor het flesje van je baby kun je het beste zelf meenemen. Stewardessen warmen graag een flesje voor je op.

Bedenk dat kinderen aan boord extra moeten drinken, aangezien de lucht in een vliegtuig erg droog is. Hou rekening met onverwachte vertraging en neem tweemaal zoveel maaltijden, luiers, siroop en melkpoeder mee dan je normaal nodig hebt.

Laat het kleine grut, voordat ze in het vliegtuig stappen, stoom afblazen. Veel luchthavens hebben speeltuintjes en andere speelgelegenheden. Het meeste entertainment aan boord is in het Engels.

Dus neem een paar leuke films, cartoons en/of spelletjes mee op een draagbare dvd-speler, tablet of laptop, zijn de meeste kinderen al uren zoet. En, vergeet niet een koptelefoon mee te nemen.

Handig is een doos verfrissingsdoekjes en minimaal één complete set schone kleren voor je kinderen in je handbagage. Kleed ze niet te warm aan en neem extra sweaters of vestjes mee. Peuters en kleuters kunnen moeilijk lang stilzitten. Maak daarom kleine cadeautjes die je ze om de zoveel tijd, bij goed gedrag, geeft. Schijnt een succes te zijn,

Oorpijn

Tijdens opstijgen en landen kunnen baby’s en kinderen pijn aan hun oren krijgen. Bij baby’s helpt het vaak om dan de fles te geven. Door het slikken tijdens het drinken is de druk op de oortjes minder.

Grotere kinderen kun je een paar zuurtjes of een lolly geven om op te zuigen. Ook kun je bij de drogist oordopjes kopen die de druk kunnen verminderen.

Volg, als het zo laat is, het ‘naar bed ritueel’ van thuis. Dus pyjama aan, tandenpoetsen, verhaaltje voorlezen. Vaste gewoontes werken rustgevend en veel kinderen gaan daarna gewoon lekker slapen. Succes ermee!

Bron: www.vliegennaar.nl

Lees ook

%d bloggers liken dit: