F Tips om te besparen op je telefoonkosten in Thailand - Hier is Thailand.nl
besparen op je telefoonkostenUitgelicht 

Tips om te besparen op je telefoonkosten in Thailand

Facebook, Twitter, snapchat of appen. Als we op vakantie zijn dan willen we onze ervaringen delen. Met het gevaar dat bij thuiskomst er een dikke telefoonrekening ligt te wachten.

Natuurlijk willen we onze familie en vrienden die in het koude en regenachtige Nederland zijn achter gebleven jaloers maken met dat zonnige uitzicht over het idyllische strand  in Thailand.

Of, wetend dat ze thuis weer aan de gebakken aardappels zitten, een foto plaatsen met die overheerlijke curry die jij aan het verorberen bent.  Maar pas op! Want dat kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. Vandaar wat tips van ons om te besparen op je telefoonkosten.

Tips om te besparen op je telefoonkosten.

Check instellingen

Smartphones blijven actief, ook in het buitenland. Zo worden mail, Twitter of Facebook gegevens gewoon gedownload. De enige manier om dat te voorkomen is om ‘data roaming’ uit te zetten. Die vind je vaak in je telefoon-instellingen bij Netwerk.

besparen op je telefoonkostenKoop een Thaise simkaart

Dat is redelijk gemakkelijk, want dat kan al bij de 7/11 en die vind je op elke straathoek in Thailand.

Bellen in Thailand is niet duur en je kunt voor zo’n 500 baht (11 euro) internet gebruik afkopen. Dan kun je uploaden en downloaden wat je wilt.

Gebruik Wi-Fi

Vind je die 18 euro te duur, gebruik dan Wi-Fi. Vaak is dat ook aanwezig in je hotel/appartement. Ook in een Starbucks of The Coffee Club  is het meestal gratis.

Tegen het nuttigen van minstens een kop koffie uiteraard.  Onder het genot van een drankje kun je dan je mail, Twitter en Facebook rustig checken.

Download niet te veel

Als je toch gaat voor je eigen mobiele nummer en je gebruikt toch internet, surf dan goedkoper door alleen de mobiele websites te openen (dit gebeurt vaak al automatisch of je kunt het instellen), open geen pdf’s of andere attachments want die worden eerst gedownload voordat je ze kunt openen. En vaak zijn dat grote bestanden.

tourist-walks-off-australia-pier-while-checking-facebookZet de telefoon uit

Dat is de goedkoopste tip die we hebben. Je bent niet constant bezig de sociale media en je mail te checken. Je bent in een prachtig land en daar geniet je meer van als je niet steeds op je telefoon zit te kijken.

Wil je toch in contact blijven met de wereld? Of je telefoon is ook je fototoestel? Zet de telefoon dan op ‘vliegtuig-stand’.

Dan staat de telefoon wel aan, maar is er geen contact met de provider en komen er dus ook geen berichten binnen.

Als je dan eenmaal rustig ergens zit, zet je jouw telefoon weer op normaal en kun je Facebook, Twitter, nieuws en je mail checken. Lekker geen social media stress.

Lees ook

%d bloggers liken dit: