fbpx
pinkosten te besparenUitgelicht 

Tips om op pinkosten te besparen

Geld pinnen in Thailand is vrij duur. Elke keer als je pint, ben je ruim 5 euro kwijt aan transactiekosten. Sommige Nederlandse banken rekenen daar nog eens extra kosten bovenop. Dit zijn enkele tips om op pinkosten te besparen. 

Het merendeel van de reizigers zal zijn schouders ophalen over de kosten die worden doorberekend als je pint in Thailand. “Je bent op vakantie, wat maakt die paar euro uit dan nog uit? Stel, je pint vijf keer in twee weken tijd. Dan is dat dus 25 euro extra.”

Anderzijds zullen er anderen zijn die zeggen: “Besef je eens wat je voor die 25 euro extra kan doen in Thailand! Dat zijn als snel 15 biertjes. Of een paar heerlijke maaltijden.” Ligt er natuurlijk wel aan waar je precies in Thailand bent. In Bangkok kan je minder met die bespaarde euro’s doen dan in bijvoorbeeld Chiang Rai.

Feit is dat Thailand een van de duurste landen is om te pinnen. De commissie die door de Thaise banken wordt berekend is de afgelopen jaren in een rap temp gestegen. En er is geen enkele reden om aan te nemen dat er nu een einde aan die stijging is bereikt. Vandaar enkele tips om op pinkosten te besparen als in Thailand bent.

pinkosten te besparen

Tips

 • Als je toch pint, pin dan meteen het maximale bedrag. Dat ligt, afhankelijk van de koers van de baht, tussen de 15000 en 18000 baht.
 • Pin bij AEON and UOB, die rekenen het minste commissie
 • Neem cash mee en wissel om bij bijvoorbeeld Super Rich. Die zitten onder meer op het BTS-station Asoke, tegenover Terminal 21. Ze hebben ook een vestiging op Suvarnabhumi Airport.
 • Een combinatie van cash meenemen en dan pinnen als er nog meer geld nodig is. En dan goed opletten bij welke bank je pint.
 • Ga je vaker naar Thailand. Open dan een Thaise bankrekening. Overigens een overschrijving naar een Thaise bankrekening kost ook tussen de 15 en 25 euro. Voordeel is dat je dit één keer betaald.

Lees ook

6 Thoughts to “Tips om op pinkosten te besparen”

 1. Marc

  Voor het overschrijven van geld heb ik laatst transferwise.com gebruikt, werkte prima en niet zo duur als de Nederlandse banken en ik kreeg er ook een betere koers.

  1. Stephan

   Wilde ik ook net zeggen! Ik maak via TransferWise geld over naar mijn Thaise vriend die het dan uit de ATM haalt. Het versturen kost ongeveer 2,50 EUR aan transactiekosten (afhankelijk van de betaalmethode, iDeal of CreditCard) en het opnemen is dan gratis. Tegenwoordig hebben zij ook een card die je kunt aanvragen.

   1. Stephan

    Nadeel is wel dat je 3 dagen moet wachten van moment van overschrijving tot het op de bankrekening staat. Ik zit erover na te denken om mijn cryptocurrencies te gaan gebruiken in Thailand, omdat dat gedoe met banken zo achterhaald, duur en traag is. Wisselfee… het is 2018, waarde moet gewoon kunnen wisselen van eigenaar zodat dat iemand daar ook nog een deel van wil zien, zonder meerwaarde toe te voegen. Ik zie al vaker restaurantjes die het accepteren en zie ook steeds vaker crypto-‘ATM’s’ verschijnen in winkelcentrum.

 2. hannie

  Beste Henk Ik geniet al meer 8-10 jaar zorgeloos van Thailand En moet wel de pinkosten accepteren, aangezien ik geen andere keus heb.Maar iedere maand wel meer als 35 euro aan kosten kwijt ATM

 3. Henk

  Ik wordt een beetje moe van al het gedoe omtrent pinnen.
  Voor een vakantie van 3 week zijn de opname kosten marginaal.
  En nagenoeg geen risico.
  Voor de vakantie ganger die vaker gaat een rekening openen?
  Veel banken willen een work permitt of een non immigrant o visum in kombinatie met een adres. Dus niet eenvoudig op dit moment.
  Proberen bij verschillende banken? Ach dan ben je ook een vakantie dag kwijt.
  En met de koers van om en nabij 38 baht/euro is het nog zo slecht niet.
  En dan roepen er weer velen dat de koers vroeger zat om en nabij de 50.
  Ach in het verleden kostte een bruinbrood ook maar net een gulden.
  En het leven in Nederland en omliggende landen is aanmerkelijk duurder.
  Dus accepteer de pinkosten en geniet zorgeloos.

  1. Stephan

   Niet moe worden, er zijn ook mensen die vaak in Thailand zijn en wel een tip ter besparing kunnen gebruiken 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: