fbpx
Praktische informatie Uitgelicht 

Beste tips om de beste accommodatie te boeken voor elke reiziger

Een hotel/guesthouse of hostel boeken: het is soms niet zo makkelijk. Heb je net veel zin om een nieuwe stad te gaan ontdekken, kom je erachter dat je hostel in een hele verkeerde wijk ligt. Daarom heb ik de ultieme tips voor je op een rij gezet voor het kiezen van de beste accommodatie.

Zo zorg je ervoor dat jouw vakantie niet verpest wordt door een verkeerd geboekte hotelkamer.

Het belangrijkste van alle tips voor de beste accommodatie is weten waar je wilt zitten in een bepaald gebied en hoe je jezelf gaat vervoeren. Hou je niet van scooter rijden en doe je dingen liever lopend? Dan is het verstandig om van tevoren uit te zoeken in welke wijken het gezellig is om te eten en waar je gemakkelijk de bus kan pakken in de buurt van het hotel.

Ben je echter een ervaren scooterrijder en hou je wel van een beetje uitdaging? Dan kun je ervoor kiezen om wat meer in de buitenwijk te verblijven en het centrum per scooter te verkennen.

Een schoon opgemaakt bedje…

Daarnaast is het goed om voor jezelf vast te stellen wat voor eisen je stelt aan een accommodatie. Geef je de voorkeur aan privacy en ben je bereid hier iets meer voor te betalen? Dan kun je kiezen voor een guesthouse of hotel.

Wil je liever meer mensen ontmoeten en maakt het je niet uit om faciliteiten te delen? Dan is een hostel zeker een goed idee. Ook binnen de range van hostels heb je weer veel verschil. Denk hierbij aan echte party hostels (te herkennen aan de vele party foto’s) of de wat rustigere hostels (vaak te lezen in reviews).

Liever een goede buur

Een gezellig hostel of hotel, het is niet altijd makkelijk om te vinden. Na enige tijd door te hebben gebracht op boekingwebsites zijn we er echter wel achter gekomen dat reviews je de meeste informatie geven. Lees daarom altijd reviews met alle aandacht door en zoek naar de speerpunten die jij belangrijk vindt.

Denk hierbij aan vriendelijke hosts, hygiënische faciliteiten of een goed en gevarieerd ontbijt. Niets zo eerlijk als een reiziger, dus wees zelf ook kritisch als je zoekt naar je volgende verblijf.

Your route is key

Als laatste ultieme boekingstip is het belangrijk om van te voren goed voor jezelf helder te hebben welke route je wilt afleggen. Hierdoor kun je namelijk een aantal dingen bepalen. Als eerst wat is het goedkoopste qua route om af te leggen, denk hierbij aan afstanden die je moet afleggen als je een onhandige route kiest.

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om het weer en de eventuele weersvoorspellingen in de gaten te houden. Niets zo vervelend dan op een prachtig eiland als Koh Samui aankomen en de voorspelling is eigenlijk alleen maar regen en regen.

Het boeken van de beste accommodatie en tijd daar gaat inderdaad wat planning inzitten. Maar uiteindelijk zal dit zich altijd uit betalen in een verbetering van je vakantie & je reis plezier.

Lees ook

%d bloggers liken dit: