fbpx
Tien tips voor de lange vlucht naar ThailandUitgelicht Vliegtickets 

Tien tips voor de lange vlucht naar Thailand

Hoe kom je de vlucht naar Bangkok goed door? Zonder compleet gebroken aan te komen. We geven tien tips voor de lange vlucht naar Thailand.

De eerste keer dat ik naar Thailand vloog, kwam ik totaal gebroken aan. Ik rolde die avond gesloopt mijn bed in, het licht was nog niet uit of ik viel in een coma. Maar liefst 12 uur sliep ik. En de volgende dag voelde ik me nog een paar uur lang groggy. Hoe kun je dat voorkomen? En hoe zorg je dat je vlucht ook leuk wordt? De vakantie begint namelijk al wanneer je de voordeur dichtslaat.

1. Kies je stoel van tevoren uit

Reserveer bij het boeken ook meteen je stoel. Dat kan bij veel vliegtuigmaatschappijen, ook als je via internet boekt. Zo kun je als je lange benen hebt het beste een stoel met veel beenruimte reserveren. Ben je een frequent toiletbezoeker of strek je graag even de benen, kies dan voor een stoel bij het gangpad, want je zult het vast fijner vinden om zelf gestoord te worden dan je medepassagiers te moeten storen als je wéér aan de wandel wilt.

Tien tips voor de lange vlucht naar Thailand2. Verstopte oren

De meeste mensen worden er helemaal gek van: als je de lucht in gaat, maar ook bij het landen, ploppen je oren dicht. Wat je dan het beste kunt doen is kauwgum kauwen als je de lucht in gaat, of geeuwen op het moment dat je voelt dat je oren dit gaan zitten. Er zijn ook verschillende goede oordoppen te koop die tegen dichtzittende oren helpen. Deze zijn ook handig om het geluid tijdens je vlucht te blokkeren, zodat je minder last hebt van je omgeving. Zo zijn krijsende kinderen opeens verleden tijd.

3. Blijf fris!

Zorg ervoor dat je altijd een klein toilettasje met tandenborstel en tandpasta bij je hebt, want het is altijd fijn om je tanden te kunnen poetsen. Dat is prettiger voor je medepassagiers en zorgt voor een fris gevoel na een maaltijd of wanneer je na een paar uur wakker wordt met een droge mond.

4. Keep on moisturizing

De lucht in een vliegtuig is erg droog. Drink voldoende water of suikervrije dranken. Alcohol- en cafeïnedrankjes kun je beter laten staan, want deze zijn vochtafdrijvend. Oogdruppels kunnen eveneens van pas komen, zeker als je contactlenzen draagt. Ook een lippenbalsem biedt uitkomst, om het uitdrogen van je lippen te voorkomen. Steeds meer vliegmaatschappijen hebben vocht inbrengende crèmes in de wc staan.

Tien tips voor de lange vlucht naar Thailand5. Draag comfortabele kleding

Onthoud dat het een lange vlucht naar Thailand gaat worden en dan is een knellende spijkerbroek niet altijd even fijn om zo lang aan te hebben. Draag daarom comfortabele kleding, zoals een trainingsbroek en een fijn, los zittend shirt. Draag ook comfortabele schoenen en dikke, warme sokken. Ik trek altijd mijn schoenen uit, maar door de druk in een vliegtuig wordt je schoenmaat met één maat groter. Ik ben dus altijd aan het worstelen met mijn schoenen.

6. Doe iets

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben ze een personal entertainment systeem met films, muziek en spelletjes. Maak daar gebruik van. Ga je niet zitten vervelen, want dan kruipen de uren nog langzamer voorbij. Mocht je geen interesse hebben, neem dan een boek meer aan boord of puzzelboekje. Je kan natuurlijk ook je eigen films downloaden op laptop of tablet. Sommige vliegmaatschappijen bieden tegenwoordig zelfs Wi-Fi in het vliegtuig, kun je mooi op internet gaan surfen.

Tien tips voor de lange vlucht naar Thailand7. Neem muziek mee

Zorg dat je eigen muziek bij je hebt, op je telefoon of player. Zodat je niet afhankelijk bent van de muziek van de luchtvaartmaatschappij. Bovendien kun je de oordoppen gebruiken tegen de herrie van het vliegtuig of van die krijsende baby.

8. Snackpakket

Flesjes met drinken worden bij de douane steevast ingenomen, maar het is niet verboden om wat gezonde snacks mee te nemen in het vliegtuig. Behalve dat de smakelijkheid van de maaltijd vaak wel wat te wensen overlaat, moet je bij veel airlines tegenwoordig bovendien betalen voor een maaltijd; eigen snacks bij hebben is dan voordeliger en je kunt altijd wat eten als je honger hebt.

Tien tips voor de lange vlucht naar Thailand

9. Strek de benen

Loop elk uur een rondje op en neer in het vliegtuig. Dit zorgt voor wat afleiding en voorkomt pijn aan je gewrichten en achterste, brengt de bloedcirculatie weer op gang en helpt tegen stijve benen.

10. Probeer te slapen tijdens de vlucht naar Thailand

Neem een deken en kussentje mee, als je niet zeker weet of de luchtmaatschappij die verstrekt. Ook een ooglapje om het licht af te schermen als je die hebt. Gebruik een slaappil als je niet makkelijk in slaap komt. Maar probeer te slapen. Een paar uur slapen, hoe licht ook, en je voelt je verkwikt als je aankomt.

Lees ook