fbpx
Praktische informatie Sport Uitgelicht 

Een kick krijgen in Thailand? Tien tips!

Ben jij niet het type om op een idyllisch strand met een boek en een cocktail de hele dag lui te zijn. Ben je liever sportief bezig? Wil je een kick krijgen in Thailand? Hier zijn tien tips!

Zweven tussen de bomen

Overal in Thailand kun je zogenoemd zip linen. Een van de beste plekken is om dit te doen is in Phuket. Je zoeft zwevend door de jungle van de Kathu. Als je nog bij zinnen bent om rond te kijken dan heb je een prachtig uitzicht over de bossen en valei’s. O ja… je gaat 40 meter naar beneden. Begin maar te gillen…!

Jet-boots

Vergeet een jetski… dit is het nieuwste van de nieuwste vorm van een kick krijgen in Thailand: Jet-boots! Het is vrijwel op elk strand te doen. zoals op Lanai Beach op Koh Samui. Het is vergelijkbaar met een hoverboard… alleen spuit het water je omhoog. Ook leuk om naar te kijken. Je hebt er gasten tussen zitten die de meest rare en gevaarlijke capriolen uithalen.

Vuurshow

Is aan de bar hangen met een drankje niets voor jou? Ga dan op zoek naar vuurshows in jouw omgeving. Onder andere op Koh Phi Phi zijn ze te vinden. Doe de Limbo maar eens met een brandende lat. Dan kom je niet zo snel omhoog!kick krijgen in Thailand

 

Jungle-toer met een ATV

Avontuurlijk ingesteld zij je? Wat dacht je dan van een jungle-toer met een All-Terrain Vehicle. Je uitleven op zo’n krachtige motor en toch een zijn met de natuur! Watervallen, prachtige uitzichten, lokale bevolking ontmoeten in kleine dorpjes, het zit allemaal in zo’n pakket.

kick krijgen in Thailand

Bergbeklimmen

Bergbeklimmen? Thailand heeft toch geen echte bergen? En toch kan het. Sterker nog: Krabi staat er om bekend! De grote kalkstenen rotsen die daar uit het water verrijzen lenen zich er perfect voor. En aan jou of je dat met of zonder touwen doet.

Deep Water Soloing

Bergbeklimmen gaat je nog niet ver genoeg? Je wilt een echte kick krijgen in Thailand? Oke! Neem dan de longtailboot naar Koh Poda. Neem je klimschoenen mee en de rest van de klimuitrusting laat je thuis. En je zwembroek. Beklim de rots en duik vervolgens van grote hoogte in de diepe blauwe zee. Een dubbele kick!

Abseiling

Toch liever iets met touwen die je vasthouden? Koh Tao is niet alleen bekend vanwege zijn duiklocaties. Hier kun je ook heerlijk abseilen. De prachtige granieten rotsen lenen zich er uitstekend voor. En als je boven bent, kijk dan even rond. Een adembenemend uitzicht over de Sairee beach!

Flying Trapeze

Genoeg van abseilen. Boring? Did it, got t-shirt? Ga dan eens langs bij de Flying Trapeze school op Koh Tao. Binnen een paar lessen zweef jij door de lucht en tussen de guesthouse en restaurants. Neem nog een paar lessen meer en je vrienden kijken met open mond van verbazing naar je.

Muay Thai

Het ligt zo voor de hand dat je het bijna zou vergeten. Stap een ring in en ga Muay Thai boksen. Het is Thailands nationale sport, overal zijn scholen en ze helpen je graag. Altijd een tekort aan sparringpartners, je kent het wel! Op Koh Phi Phi vind je de Reggae Bar. Als hier het gevecht wint, dan verdien je een paar gratis drankjes. Tjoki na-khrap!

Enorme waterglijbaan

Denk je bij al deze kicks “Pfoe! Gaat me wel te ver”. Nou, dan hebben we nog iets meer veilig voor je.  Op Koh Phangnan hebben ze de Slip n’ Fly Day Party. Wel een beetje een adrenalinekick als je zo’n enorme glijbaan afroetsjt.

Lees ook