Tips voor geld pinnen in Thailand

Over geld pinnen in Thailand is al een hoop geschreven. Toch geef ik je in dit artikel een aantal waardevolle tips waarmee je zeker kunt besparen.

Ik kan het me nog goed herinneren toen ik voor de allereerste keer met vakantie naar Thailand ging. Je weet niet wat je kunt verwachten en wint van tevoren informatie in.


Zo ook over geld pinnen in Thailand. Ik ging naar een filiaal van de Rabobank in mijn woonplaats en de dame daar vertelde me dat cash uit de muur trekken wel eens lastig zou kunnen zijn.

Geld pinnen in Thailand kan overal

Blijkbaar was de desbetreffende dame zelf nog nooit in Thailand geweest, want op de meeste toeristische plekken struikel je over de geldautomaten. Op iedere hoek van de straat staat er wel één of zelfs twee, drie, vier naast elkaar. Nee, geld pinnen in Thailand is totaal geen probleem.

geld pinnen in thailand

Het is een makkelijke oplossing als je aan Thaise baht wilt komen, maar zeker niet de goedkoopste. In het verleden kostte cash uit de muur trekken je al 150 baht, vandaag de dag rekenen de meeste banken zelfs 200 baht. Voor wat eigenlijk? Maar soms heb je snel geld nodig en dan ligt de ATM het meest voor de hand.

Kies altijd voor zonder conversie

Let er bij het geld pinnen in Thailand trouwens goed op dat je altijd kiest voor ‘without conversion’. Tijdens het pinnen krijg je namelijk de vraag of je met of zonder conversie geld uit de muur wilt trekken.

De Consumentenbond zegt het volgende hierover: “Buiten eurolanden is het meestal voordeliger om te betalen en geld op te nemen in de lokale munteenheid in plaats van in euro’s. Kies bij een geldautomaat en in winkels daarom zo mogelijk voor ‘withdrawal without conversion’. Banken gebruiken voor het omrekenen naar euro’s (Dynamic Currency Conversion) namelijk ongunstige wisselkoersen.”

Een andere tip: controleer van tevoren goed of je inderdaad met jouw bankpas in Azië kunt pinnen. Dat kun je simpelweg via Internetbankieren doen of door even langs een filiaal van jouw bank te gaan.

De goedkoopste oplossing is trouwens om nog steeds cash mee te nemen naar Thailand en dat ter plekke om te wisselen bij een wisselkantoortje van bijvoorbeeld Super Rich of Vasu Exchange. Op die manier krijg je altijd de beste koers. Je mag tot € 10.000,- aan cash meenemen. Neem in dat geval biljetten van minimaal 100 euro (liever nog 200 euro mee) omdat je dan de beste koers krijgt. Het enige nadeel is dat je wel met een groot bedrag op zak over straat loopt.

3 Comments - Write a Comment

 1. Je coupure maken wel degelijk uit bij de zelfstandige wissekkantoortjes. Voor alles kleiner dan 50 krijg je een slechtere koers, voor coupures van 50 een bepaalde koers en voor grote coupures een betere koets. Dit kan in BKK bij kantoortjes zoals Superrich, Grand Superrich, Super Rich 1965, Linda Exchange, SIA Exchange etc.

  Welk kantoortje de beste koers geeft wisselt constant, zo is een van de 3 verschillende Super Rich bedrijfjes in het centrum van BKK vaak maar niet altijd degene met de beste koers. Beste is online checken:
  http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur
  http://daytodaydata.net/
  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z1bhamjNiHQs.klLed4_ZPr6w&gl=us&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0 en voor

  Reply
  1. Zoals uit het lijstje van daytodata.net blijkt, maakt alleen Superrich een onderscheid tussen de verschillende coupures.
   Nu
   37.20 voor 100-500 euro,
   37.10 voor 50 euro, en
   37.00 voor 10-20 euro
   Winnaar in dat rijtje is Siam Money Exchange met
   37.40 euro.
   Ik ben voor de aardigheid net even een klein stukje Second Road opgelopen om de koers bij TT Currency exchange te checken, en daar krijg je nu
   37.38. Ook voor coupures van 50 euro.
   Ik weet minstens vier van die kantoortje in Pattaya en het lijkt me voor Pattaya-gangers dus nog steeds een goed advies.

   Reply
 2. De coupures in Euro maken niks uit. Of ik nou met 50-jes of 200-jes aankom, ik krijg dezelfde koers. Bij US dollars ligt dat anders.
  In Pattaya geven de kantoortjes van TT exchange (geel met zwarte letters) de beste koers.
  Bij het pinnen kost de ongunstige koers die berekend wordt (ook zonder conversion) bij grotere bedragen meer dan die 180 Baht.
  Voordat je (bij sommige ATM’s) kunt kiezen voor with of without conversion krijg je nog een ingewikkelde vraag, in de trant van:
  ‘Would you like another service?’
  Ook al wil je verder niks, je moet op ‘ja’ drukken, anders wordt de hele procedure afgebroken en kun je weer opnieuw beginnen.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.