fbpx
Laatste nieuws Uitgelicht Vliegtickets 

Tips bij het zoeken naar vliegtickets

We willen allemaal goed en goedkoop vliegen. Maar het zoeken van die tickets kan best lastig zijn, er zijn zoveel websites waar je terecht kunt, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Carin Peters geeft je een aantal tips bij het zoeken naar vliegtickets. 

Directe vlucht of niet?

Voorheen koos ik altijd voor een directe vlucht om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te zijn. Zo heb ik gevlogen vanaf Amsterdam met China Airlines, EVA Air (aanrader Evergreen Deluxe, kleine meerprijs voor meer plaats), KLM (toevallig een aanbieding, “echte” Thailandgangers kraken de KLM altijd af, maar ik vond het een van de betere maatschappijen). Ik heb één keer een leuke aanbieding gehad vanaf Frankfurt met Thai Airways, vond het wel leuk om met deze maatschappij een intercontinentale vlucht te hebben, omdat ik alleen reisde vond ik de rit naar Frankfurt aanvaardbaar.

Vroeger hadden we nog wel eens een directe vlucht met LTU, maar sinds die overgegaan zijn naar Air-Berlin, ga ik na één ervaring met die maatschappij niet meer met hen naar Bangkok; veruit de minste zitruimte, slechte service en beroerd eten. En tegenwoordig zijn ze niet eens meer goedkoop met ook nog een tussenstop!

Sinds enkele jaren vliegen wij echter met Emirates, dat is ons namelijk heel goed bevallen. De reistijd is niet veel langer met de tussenstop op Dubai. En wij vinden het tegenwoordig wel prettig om halverwege een stop te hebben, een drankje te drinken, een sigaretje te roken en zeer aantrekkelijke tax-free sigaretten in te kopen.

Tips bij het zoeken naar vliegticketsDe tips bij het zoeken naar vliegtickets

1. Ben je in de gelegenheid om ver voor de gewenste vertrekdatum te boeken? Meestal is het zo dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket.De goedkoopste tickets zijn als eerste weg. Per vlucht wordt slechts een aantal plaatsen aangeboden tegen het laagste tarief.
2. Vlieg voor 7.00 uur of na 21.00 uur, dan zijn de goedkope ‘slots’ (landingsrechten).
3. Probeer indien mogelijk schoolvakanties te vermijden.
4. Flexibiliteit in data, dinsdag, woensdag en donderdag zijn vaker goedkoper dan in het weekend. Zorg dat er tenminste 1 weekend in je totale reisduur valt.
5. Zoek op verschillende (vertrek)luchthavens. Ga bijvoorbeeld naar de site van het vliegveld waar je naartoe wilt. Zoek naar een overzicht van alle directe bestemmingen. Op die manier kun je zien vanaf welke vliegvelden je zou kunnen vertrekken.
6. ’s Avonds laat of ’s ochtends vroeg boeken lijkt voordeliger. Luchtvaartmaatschappijen weten dat zakelijke reizigers overdag boeken en vakantiereizigers in de avond. Soms veranderen de tarieven per dag
7. Gebruik vergelijkingssites:
http://matrix.itasoftware.com/ (hier kun je een zoekopdracht ingeven met verschillende luchthavens van vertrek)
http://www.skyscanner.nl
http://www.chase.nl
http://www.vliegticketsvergelijken.nl
8. Vergelijk de prijs met de boekingssite van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, soms is het goedkoper rechtstreeks bij de maatschappij te boeken, maar vaak duurder.
Tips bij het zoeken naar vliegtickets9. Een ticket voor twee weken is goedkoper dan een ticket voor 13 dagen. Dus boek liever 14 dan 13 dagen. Voor een maandticket geldt hetzelfde. Dus boek liever 30 dan 29 dagen.
10. Check hoeveel Airline Reservation Fee en Administratiekosten er worden berekent, de prijs die wordt getoond bij de zoekresultaten is dan wel inclusief taxes maar er komen vrijwel altijd boekingskosten bij. Dat kan per aanbieder verschillen. Denk ook aan betaalkosten, bijvoorbeeld creditcardkosten.
11.  Let op dat er niet automatisch vakjes zijn aangevinkt met bepaalde verzekeringen of SMS services enz.
12. Heb je een geschikte vlucht gevonden voor een goede prijs, boek deze dan meteen! Anders is een ander je voor.
13. Er zijn tegengestelde berichten op internetsites dat boekingssites cookies bewaren op je computer die prijzen vasthouden of beïnvloeden. Of dit nu waar is of niet, het kan nooit kwaad om je browsergeschiedenis te wissen of, nog beter gebruik een “privacy venster”, in Internet Explorer kun je dit vinden onder Beveiliging> In private navigatie of in Chrome onder Nieuw incognitovenster.

Pas op; goedkoop kan duurkoop zijn! Als je heel ver moet reizen naar de luchthaven van vertrek, dan zit daar ook een prijskaartje aan. Denk ook aan eventuele parkeerkosten of treinkaartje, tel dat mee bij het zoeken naar je goedkope ticket! En heb je geen enkele reis of annuleringsverzekering, dan kan er ook van alles misgaan. Ticket gekocht en de luchtvaartmaatschappij gaat failliet? Geboekt bij een winkel zonder SGR keurmerk? Ook dan kun je flink pech hebben.

Lees ook

%d bloggers liken dit: