Tips voor Bangkok met kinderen

Bangkok is een grote en drukke stad. Zeker bij een eerste bezoek aan Azië of Thailand kan de stad je overvallen vanwege de drukte, de geluiden en de kleuren.

Maar eigenlijk is het een hele leuke bestemming voor een reis door Thailand waar je met gemak een week door kan brengen, ook als je met (kleine) kinderen reist. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet voor als je naar Bangkok met kinderen gaat.


Tips voor het eerste bezoek aan Bangkok

Als je met kinderen vanuit Nederland naar Thailand vliegt is het verstandig om Bangkok niet als eerste bestemming te plannen. Het klinkt natuurlijk ideaal om je rondreis daar te starten, omdat je er geland bent.

Maar jij en vooral ook jullie kinderen zijn moe van de reis. En dan kom je in een stad terecht die heel erg warm is, je doet heel veel nieuwe indrukken op, het is druk en chaotisch.

Verstandiger is het om direct naar een andere locatie door te vliegen of om een bestemming net buiten Bangkok te kiezen als eerste stop. Bangkok bezoek je dan op een later moment als jij en de kinderen gewend zijn aan de temperaturen. Reis bijvoorbeeld eerst af naar Hua Hin of Koh Samet. Lekker aan het strand zonder al die drukte om je heen.

Wij verbleven in Bangkok aan het begin en het einde van de reis. De eerste dagen in Bangkok waren leuk, de laatste dagen waren geweldig. Allebei de keren hadden we gekozen voor een wat luxer hotel met zwembad. Hierdoor konden de kinderen bijkomen van de dag.

Het Prince Palace hotel vonden wij prima. Het ligt gunstig, vlakbij het oude centrum, heeft twee zwembaden, is betaalbaar en je hebt meerdere slaapkamers. Naast het zwembad op het dakterras is een restaurant. Wij zaten letterlijk naast het pierenbadje te eten. Beter kan je het niet treffen als jonge ouders.

Plan je dag in Bangkok met kinderen

De eerste ochtend stapten wij vol goede moed naar buiten met de kids. Toen we buiten stonden kwam de hitte op ons af, tegelijkertijd met een heleboel verkopers. Voordat we naar buiten gingen hadden we geen plan gemaakt dus we waren een prooi voor de verkopers.

Bangkok is niet een stad waarin je eindeloos rondwandelt omdat het zo heet is. Bedenk daarom voordat je op pad gaat wat je wilt doen en hoe je erheen gaat. We zijn die eerste dag in een tuk tuk gestapt en zo langs de bezienswaardigheden in het oude centrum gereden.

Ideaal, want je hoeft amper te lopen, het is een fantastische manier om de stad te zien en de tuk tuk wacht op je. Spreek wel vooraf een prijs af en bedenk dat de prijs al snel veel te hoog is voor Thaise begrippen.

Als wij met de kinderen naar een stad gaan, dan proberen we activiteiten voor ons en voor hun af te wisselen. In Bangkok deden we eerst iets wat wij heel graag wilden doen en daarna gingen we voor de kids op pad, bijvoorbeeld naar de dierentuin of een park.

En soms bleek een activiteit voor ons ook heel erg leuk voor de kinderen. De Wat Saket bijvoorbeeld. Dit is een tempel die gebouwd is op een heuvel. Via allerlei trappen loop je omhoog en daarna weer naar beneden. Ook hangen er bellen.

Voor kinderen is dat al meer dan genoeg vermaak. En zelf geniet je van een heel mooi uitzicht. Vooral tegen de avond is deze tempel een aanrader. Het is dan rustiger dan eerder op de dag en je ziet de zonsondergang.

Mijn tips voor activiteiten in Bangkok met kinderen

Er is in Bangkok ontzettend veel te doen met kinderen. Als je op zoek bent naar cultuur dan is de eerdergenoemde Wat Saket een aanrader. Andere mooie tempels zijn de liggende boeddha en de staande boeddha.

Mijn man was bij het koninklijk paleis toen de kinderen en ik in een park waren. Hij kreeg de indruk dat het een geschikte plek is om je kinderen mee naar toe te nemen als ze echt gek zijn op cultuur, of je wilt één keer naar een tempel met ze en dat doe je dan goed.

Op zoek naar een actievere uitstap? Co van Kessel organiseert fietstochten, wandelingen en boottochten door Bangkok. Overleg met de medewerkers welke activiteiten geschikt zijn voor jullie gezin. Er zijn kinderzitjes beschikbaar! Je kan ook zelf een boottocht maken over de rivier, dit kan al vanaf een paar cent.

Wij waren gek op de parken in Bangkok. De eerste dag zijn we naar de dierentuin gegaan. De entree is laag en het restaurant is goed en redelijk goedkoop.

Naast een aantal dieren is het park vooral heel mooi aangelegd. Je kan er fietsen huren of met een bootje over de vijver varen. Ook is er een grote speeltuin. Neem een boekje mee en kom rustig bij onder de bomen terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

Het Rot Fai park vonden wij ook geweldig. Helaas waren we er op maandag, dan blijkt ongeveer alles gesloten. Wel zijn er nog heel veel speeltuintjes op een rij. Als je er niet op maandag bent dan kan je naar de vlindertuin en er is een wagenpark voor de kids. Tegen het Rot Fai park aan ligt het Children’s Discovery museum.

Daarnaast zijn er ook veel binnenspeeltuinen door de stad heen en ook over veel andere parken heb ik goede verhalen gehoord. Reden om terug te gaan naar Bangkok met de kinderen!

Karlien was in januari 2017 met haar man en hun kinderen in Thailand. Ze begonnen en eindigden hun reis in Bangkok. Karlien heeft een website waarop zij schrijft over reizen en vakanties met kinderen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.