fbpx
Tips voor backpackersAchtergrond Uitgelicht 

Tips voor backpackers op weg naar Thailand

Tips voor backpackers Niet iedereen die met een rugzak op reis gaat is een ervaren reiziger, daarom de tips voor backpackers. Misschien heb je er iets aan op weg naar Thailand.

Backpackers gaan op hun heel eigen manier op reis en volgen vaak andere paden dan de andere toeristen. Een goede voorbereiding is dan zeker nuttig en misschien kunnen we wat nuttig tips toevoegen.Tips voor backpackers

Ikzelf heb inmiddels een hekel aan het reizen met een rugzak door een slechte rug, omdat voor jullie te voorkomen neem niet te veel mee. Reis licht. Neem niet te veel kleding mee. Het laten wassen van je kleding in Thailand is spotgoedkoop, wanneer je het al niet zelf doet. Bovendien is er van alles te koop.

Tips voor backpackersToilet en kleding

 • Neem niet te grote verpakkingen mee van toiletspullen. Wanneer je rugzak handbagage is, kom er niet mee door de controle. In Thailand zijn ook drogisterijen waar ze spulletjes verkopen.
 • Bij tempels geldt een soort dresscode, armen en benen bedekt, zeker voor de vrouwen. Zorg dat je iets bij je hebt of leen iets.
 • De toiletten in Thailand zijn soms anders dan je gewend zijn. Op het platteland vaak een hurktoilet en lang niet altijd met papier. Dus of je neemt wc-papier mee, gelukkig weegt dat niet veel al neemt het wel veel plaats in. De andere optie is ‘do as the romans do’ gebruik het pannetje en was je achterste met je hand en was daarna je handen. Het is even wennen maar misschien zeker zo hygiënisch. Let wel dat je het pannetje en de goede bak gebruikt. Kleine is voor de wc de grote voor de douche meestal in dezelfde ruimte. Gebruik niet teveel zeep of shampoo, het riool gaat op zijn best in een septic tank. Dus ook geen wc-papier in de afvoer maar in de vuilnisbak.

Tips voor backpackersGeld en medicijnen

 • Zorg dat je wat contant geld bij je hebt, veel dorpen hebben een ATM (geldautomaat) meer dan je tegenwoordig in Nederland vindt. Pinnen in Thailand is daar en tegen weer moeilijker. Zorg dat je je geld goed weg bergt. Bij elke geldopname wordt een bedrag in rekening gebracht als bankkosten.
 • Vervoer in Thailand heb je in alle maten en soorten. De goedkoopste zijn vaak de tuk tuk al brengen die je niet altijd waar je zijn moet. De brommertjes zijn ook populair, ben dan wel echt erg voorzichtig. Er gebeuren veel ongelukken door te hard rijden, vermoeidheid en drank. Ook zijn de brommertjes magneten voor bekeuringen, geen helm dragen, tegen de richting rijden, geen rijbewijs hebben de agenten zijn creatief. Een bekeuring is al snel een paar honderd baht. Daar gaat je budget. Handen en redelijk voordelig zijn de busjes, zeker op lange afstanden.
 • Zorg voor je medicijnen, neem voldoende medicijnen mee op reis en zorg voor een medicijnen paspoort. Dat verklaart wat je bij je hebt en helpt bij het krijgen wanneer je tekort komt. De grotere steden hebben natuurlijk apotheken waar ze je kunnen helpen. Niet iedereen spreekt Engels dus komt je medicijnenpaspoort van pas.
 • WiFi wordt steeds beter, erg handig om een beetje contact te houden met het thuisfront. Ieder jaar zijn er weer oproepen dat mensen (tijdelijk) vermist zijn. Hou het thuisfront een beetje op de hoogte van je plannen. Scheelt hun een hoop zorg. De elektriciteit in Thailand is 2200 volt, minder dan in Nederland. De stopcontacten zien er iets anders uit maar de Nederlandse stekkers passen er wel in, soms moet je ze een beetje ondersteunen omdat ze niet zo goed klem komen te zitten.  Wifi is ook erg belangrijk wanneer je opzoek bent naar een goedkoop hotel (bv met latestays) of aanbieding voor een vlucht.

Tips voor backpackersWat niet te doen

 • Probeer je te mengen met de Thai, dat is veel leuker en je beleeft nog eens wat. Ben voorzichtig met vragen en zeker opmerkingen over de koning en de regering. Probeer minder luid te zijn en zeker niet te schreeuwen vinden ze erg onbeleefd. Heb respect voor boeddha ook al is het niet jouw godsdienst. Geen schoenen in tempels en zorg dat je niet boven boeddha uitsteekt.
 • Richt je voeten niet in de richting van een Thai, dat vinden ze heel onbeleefd. Raak hun hoofden ook niet aan, vinden ze niet prettig.
 • Gebruik geen drugs in Thailand, de politie reageert daar heel streng op, heb ze ook niet in je bezit.
 • Ook vrijages in het publiek worden niet gewaardeerd.

Wat moet je wel doen

Op je vakantie in Thailand moet je echt heel erg genieten, het is een gastvrij land met veel natuurlijke schoonheid, denk maar eens aan de eilanden.

Onderhandel vooral wanneer je daar zin in hebt of dat het nodig is. De Thai zien het als een sport en zijn daarin niet snel beledigd al lijkt dat wel zo. Wanneer je iets koopt langs de straat of op het strand, 40% van hun vraag prijs is vaak hun minimum prijs.

Zorg dat je weer gezond terug komt.

Lees ook

5 Thoughts to “Tips voor backpackers op weg naar Thailand”

 1. Henk

  De tips lijken zo overgenomen te zijn uit een reisgids. Tuk tuk de goedkoopste manier? Nee taxi is doorsnee goedkoper. En dan de bus natuurlijk.
  De grote verschillen tussen backbackers en overige reizigers is minder groot dan men denkt.
  Alleen georganiseerd reizen is een verschil.

 2. diderich

  Mr. Eyck, foutje, electriciteit is 220v,

  1. François Eyck

   Bedankt Diderich, klopt is gewijzigd

 3. Patrick DC

  Tuk-Tuk’s zijn het goedkoopste vervoersmiddel en de elektriciteit is 110V… gaat dit artikel wel over Thailand ?

  1. François Eyck

   In sommige gevallen wel als je van punt a naar punt b wil en er gaan geen bussen. Lopen is natuurlijk nog goedkoper. Van de elektriciteit klopt heb ik gewijzigd bedankt voor de tip

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: