fbpx
airco in ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Tips voor de airco in Thailand

Veel toeristen komen met een verkoudheid terug uit Thailand. En dat is gek, toch? Vaak heeft dat te maken met de airco in Thailand. 

Herken je dat? Dat je, nadat je een tijdje in Thailand bent geweest, je ineens een kriebel in je keel hebt. En dat je veel moet niezen? Een tijdje later heb je zelfs last van een droge kuch.

Wat er dan gebeurd is, is dat je een verkoudheid hebt opgelopen. Door de airco in Thailand. Die staat bij veel reizigers in hun kamer namelijk erg laag. Op zo’n 20 graden.

Dat lijkt een normale temperatuur, want dat is ons in de westerse wereld geleerd. De kamertemperatuur is 21 graden. Maar het verschil met de hete buitenlucht is dan te groot.

Droge lucht

Je loopt, opgewarmd en bezweet, die koude kamer in. Die grote temperatuurwisselingen zijn een prima manier om ziek te worden. En niet alleen een verkoudheid.

airco in Thailand

Bovendien is de lucht van de airco erg droog. En daar slaap je dan acht uur in. Is je opgevallen dat je partner harder snurkt in een hotelkamer? Dat komt door die droge lucht.

Airco in Thailand

Het beste is om overdag de airco in Thailand op zo’n 25 graden te houden en ’s nachts nog een paar graden hoger. Dan hoeft de airco niet zo hard te werken en is er dus minder droge lucht. En de temperatuurschommeling is niet zo groot.

Wat ook weer als fijn neveneffect heeft dat je de rest van de dag het niet zo heet hebt. Want je lichaam is al (snel) gewend aan de hogere temperaturen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: