fbpx
slang in je kamerLaatste nieuws 

Tip: wat doe je als je een slang in je kamer vindt

Thailand ligt in de tropen, en daar komen allemaal enge beesten voor. Zo moet je niet gek opkijken als je een slang in je kamer vindt. 

Dat gebeurt bijna 5000 keer per jaar in Thailand, vaak in badkamers. Ze komen dan via de wc-pot je verblijf binnen. Meestan zijn het pythons en die zijn niet giftig (wel dodelijk overigens), maar zo nu dan zit er ook een giftig exemplaar tussen.

En wat doe je dan, als je een meterslang of giftig reptiel in je kamer vindt? Een brandweerman vond dat het zo vaak gebeurt, dat het hem verstandig leek om er een video van te maken. En die op Facebook te zetten. (Zie hieronder)

Slang in je kamer

Eigenlijk is het heel simpel, maar het belangrijkste is: raak niet in paniek!  Pak een handdoek en spreid die uit. Doe het allemaal langzaam. Vervolgens langzaam naar de slang toe bewegen en als je dicht genoeg genaderd bent, gooi de handdoek over de kop van de slang.

Hij ziet dan niks meer en weet dus niet meer waar jij bent. Maak je vervolgens uit de voeten en meldt het bij de receptie of bel de alarmlijn 199.

Als je geen handdoek voorhanden hebt, kun je ook je shirt gebruiken. Zo lang het kledingstuk maar breed en lang is.

Lees ook

%d bloggers liken dit: