fbpx
timelapse van BangkokBangkok Ontdek Thailand Video's 

Korte en mooie timelapse van Bangkok

Het blijft een fenomeen, de Thaise hoofdstad. Druk, luidruchtig, vochtig, vies en heet. En toch… als je deze timelapse van Bangkok hebt gezien, klinkt opnieuw de lokroep van de stad. 

Bangkok is een stad met vele gezichten. Zoals al bezongen wordt in het nummer van Murray Head ‘One night in Bangkok’.  Als je er de eerste keer komt, dan wordt je bevangen door de skyline. Ik kon er mijn ogen niet vanaf houden. En dan ’s avonds. Al die lichtjes.

Als je er echter doorheen loopt, dan wordt het anders. Elke meter lijkt je neus een andere lucht op te vangen. Bij elke stap die je zet, breekt het zweet je uit. En je moet ook nog oppassen waar je je voeten neerzet. Je zou niet de eerste zijn die een verstuikte enkel oploopt.

Stad van tegenstellingen

Heeft het eens flink geregend? Dan kun je de ratten met honderden tegelijkertijd het riool en de verdrinkingsdood zien ontvluchten. Fascinerend en afschrikwekkend tegelijkertijd.

En tegelijkertijd… elke hoek die je omslaat, biedt een verrassing. Een prachtig gebouw, een verborgen tempel, een verlopen straat, een marktje, de diversiteit van de mensen die er wonen. Je moet het gezien hebben. Je kunt uren lopen, de stad verveelt geen moment.

Timelapse van Bangkok

Maar bovenal is het druk. Overal zijn mensen, motorfietsen en auto’s. De stad lijkt nooit te slapen. De onderstaande timelapse van Bangkok laat dat goed zien.

De maker heeft hem opgenomen op een drukste kruispunten van de Thaise hoofdstad. Met zicht op een van de bekendste warenhuizen van Bangkok, MBK.

Lees ook

%d bloggers liken dit: