fbpx
tientallen dodenNieuws Verkeer en vervoer 

Tientallen doden bij busongeluk Noord-Thailand

tientallen dodenBij een busongeluk in Noord-Thailand zijn tientallen doden gevallen. Vier anderen raakten gewond. Het is nog niet bekend of hier ook toeristen bij zijn.

De bus was op weg naar de noordelijke provincie Chiang Rai. In totaal zaten er veertig passagiers in. In de provincie Phetchabun (het district Lom Sak om precies te zijn) stortte het voertuig in een 30 meter diep ravijn. “We vermoeden dat de buschauffeur in slaap is gevallen”, aldus een politiewoordvoerder tegenover persbureau AFP.

Tientallen doden in de bus

Reddingswerkers troffen in het verwoeste voertuig tientallen doden aan. Hiervan waren er 28 ter plekke overleden, 1 andere inzittende bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De 4 gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Van de bus zelf is niets meer over. Volgens een ooggetuige reed de chauffeur erg hard. Het is nog niet bekend of hij het ongeluk zelf heeft overleefd.

Het busongeluk komt op het moment dat miljoenen Thai achter het stuur komen om te gaan reizen tijdens de vakantie rond oud & nieuw. Dodelijke verkeersongelukken komen vaak voor in Thailand. In oktober kwamen tenminste 20 mensen om het leven bij een busongeluk toen het voertuig eveneens in een ravijn stortte.

In veel gevallen komt het door te hard rijden, oververmoeide chauffeurs of slecht onderhouden voertuigen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: