fbpx
Ontdek Thailand Praktische informatie 

Tien tips voor de eerste keer naar Thailand

Ticket geboekt, koffers afgestoft, de dagen worden op de kalender afgestreept. Je gaat voor de eerste keer naar Thailand.

Thailand is zo groot en divers dat je, wanneer je voor de eerste keer naar Thailand gaat en een reisgids openslaat, het je een beetje kan duizelen. Wat te zien? Er is zoveel! En dan ook nog zo verschillend.

Prachtige natuur, oogverblindende stranden, bijzondere bouwwerken en indrukwekkende historie. We helpen je een beetje met deze tien tips voor je eerste keer naar Thailand.

Rustig aan!

Je eerste reactie is om zoveel mogelijk in een vakantie te vangen. Zo veel mogelijk te zien. Dat zou jammer zijn, want dan ‘zie’ juist minder. Je reis begint vermoedelijk in Bangkok. Zie de stad eerst. Pak daar een paar dagen voor. Zuig de stad in je op voordat je verder trekt naar het indrukwekkende noorden of het tropische zuiden.

Wat ?!?

Thailand is een boeddhistisch land en een staat vol met tempels. Rond de 42000. ‘Wat’ zo heten ze in het Thai. Ze zijn allemaal uniek en prachtig. Maar als je ze allemaal wilt zien, dan vergeet je de details.

Dan gaan ze allemaal op elkaar lijken en begin je jezelf al snel te vervelen. Kies er een paar uit. Die echt afwijken bijzonder zin. Zoals Wat Po en Wat Phra Kaew in Bangkok en Phra Si Sanphet in Ayutthaya.

Muggen

Thailand is geen land waar malaria voorkomt, maar knokkelkoorts juist des te vaker. Neem dus muggenmelk mee en smeer je flink in. Ook in Bangkok! Dengue is geen lachertje en je kunt het maar beter voorkomen.

Naar de markt

Schiet je graag mooie plaatjes? Dan is de markt een prachtige plek. De kleuren zijn er uitbundig. De geuren trouwens ook. De Thai is zijn normale doen, want de markt de centrale plek voor Thai.

Ze gaan er vaker naar toe dan naar de supermarkt. Bezoek dus minstens één markt. Er is er altijd wel eentje bij je in de buurt. Ga ook naar de weekeindmarkt Chatuchak in Bangkok, de drijvende markt in Samut Songkhram en de avondmarkt in Chiang Mai.

Slaap goed

Drijvende marktJe kunt op alles en nog wat besparen in Thailand, mocht je maar een beperkt bed hebben. Maar kies een goed hotel, appartement of guesthouse uit. Een bed is belangrijk want je hebt je slaap nodig.

Een airco is een must, neem geen genoegen met een van. Je ligt de hele nacht te zweten, zeker in de periode april tot oktober. Neem je tijd om de kamer te bekijken en betaal extra voor die kamer met airco.

Eerste keer naar Thailand? Voorkom oplichting

Thailand is het land van de glimlach. Thai zijn gastvrije en behulpzame mensen. Die slogan klopt, maar ook Thailand kent oplichters. Veel zelfs. De armoede is namelijk groot in het Zuidoost-Aziatische land. Geen werk betekent namelijk geen geld.

Pas dus goed op. Gebruik altijd taxi’s met een meter en laat ze de meter ook aanzetten! Er zijn ook diverse andere methodes om toeristen geld uit de zak te kloppen. Het is vervelend, maar als iemand je zomaar aanschiet, ga dan uit van een oplichterspraktijk. Wees op je hoede!

Respecteer de cultuur

Gezichtsverlies is het ergste wat een Thai kan overkomen. Ga dus niet tegen een Thai staan te schreeuwen uit woede of frustratie. Blijf ook altijd van het hoofd van een Thai af, het is het heiligste plekje van zijn lichaam.

Wijs niets met je voeten aan, en laat ook nooit de onderkant van je voeten zien. Draag lange kleren als je een tempel binnengaat (geldt vooral voor vrouwen) en zet petten en dergelijk af!

Alcohol

FE Thailand 2013 Doi Inthanon 1237_

Respecteer boeddhismePas op met alcohol in Thailand. Het is een tropisch land en de hitte en alcohol gaan niet zo goed samen. Alcohol droogt je namelijk uit, en je hebt juist meer vocht nodig.

Vergeet ook niet dat beer zwaarder is dan in Nederland. Singha is 6% en Chang 7%. Gouden regel: Geen alcohol zolang de zon nog boven de horizon is.

Safe seks

Vakantie betekent vaak ook seks. In Thailand, dat in meer dan een manier broeierig is, is dat zeker het geval. Veel Thaise vrouwen zijn zoek naar een buitenlands vriendje en zijn gewillig.

En ook de Thaise mannen willen wel eens een blanke vrouw in bed. Maar HIV is een groot probleem in Thailand. Dus mochten je hormonen met je op de loop gaan, be then safe before sorry!

Lees ook