fbpx
Tien redenen om naar Thailand te gaanAchtergrond Ontdek Thailand 

Tien redenen om naar Thailand te gaan

Wat zijn voor jou tien redenen om naar Thailand te gaan? Die lopen ontzettend uiteen, maar voor ons zijn dit de belangrijkste aanleidingen.

Lage prijzen

Nederlanders houden van lekker goedkoop. Dan kun je in Thailand zeker je hart ophalen.

Voor ons is dit de belangrijkste van tien redenen om naar Thailand te gaan. Een maaltijd voor 1 euro? Overnachten voor een paar euro per nacht? Het kan allemaal!

Tien redenen om naar Thailand te gaanHet eten

De Thaise keuken behoort tot de beste keukens ter wereld. En om lekker te eten, hoef je echt niet naar een vijfsterren restaurant te gaan.

Sterker nog: volgens culinair experts eet je het lekkerst op straat! Kijk bij een kraampje waar het druk is, bestel een gerecht en geniet met volle teugen van het heerlijke eten.

Khon Thai jai dee

Je leest het goed: khon Thai jai dee. Letterlijk vertaald betekent dit: Thaise mensen hebben een goed hart. Thailand wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd. De locals zijn erg vriendelijk en lachen je maar wat graag toe. Als je daar niet vrolijk van wordt?

Altijd lekker weer

Thailand telt drie seizoenen: warm, nat en heet. En eigenlijk is het er nooit echt koud! Zelfs in het regenseizoen is het nog heerlijk aangenaam. De regen trekt na een flinke plensbui weg, waarna de zon weer gaat schijnen.

Natuur

Als je van bergen en jungle houdt, dan kom je in Thailand zeker aan je trekken. In het noorden zijn hoge bergen, in het zuiden vind je veel jungle. In het noordoosten kom je juist veel rijstvelden tegen. Het is dus een zeer gevarieerd landschap.

Tien redenen om naar Thailand te gaanWitte stranden

Kun je je die Bountyreclame nog herinneren? Die palmboom op dat witte strand? Nou, die kan zo maar eens in Thailand opgenomen zijn.

Je vindt er namelijk hagelwitte stranden met helder zeewater. Het is niet voor niets dat deze plekken altijd op de voorkant van reisgidsen staan…

Eenvoudig reizen

Of je nu kiest voor een georganiseerde rondreis of dat je zelf rond gaat trekken… Een van de tien redenen om naar Thailand te gaan is het eenvoudige reizen. Voor een appel en een ei vlieg je het hele land door, om nog maar te zwijgen over de bus en de trein.

Cultuur

Wie Thailand zegt, denkt meteen aan het boeddhisme. Het zijn dus vooral tempels die de klok slaan, met eeuwenoude prachtexemplaren ertussen. Die moet je gewoon bezoeken tijdens je reis, anders is je trip naar Thailand niet compleet.

Tien redenen om naar Thailand te gaan Shop till you drop

Dames opgelet! Tien redenen om naar Thailand te gaan is niet compleet zonder shoppen. En winkelen kun je zeker in Thailand.

Van goedkope kleding op avondmarkten tot peperdure merken in de luxe winkelcentra. Genoeg mogelijkheden om helemaal los te gaan.

Veelzijdig

Voor mij persoonlijk is dit de nummer één van tien redenen om naar Thailand te gaan. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Als je van uitgaan houdt, kun je tot laat feestvieren.

Kom je juist voor je rust? Trek je dan terug op het platteland. Wil je locals ontmoeten? Ga naar het noorden of noordoosten van het land. Het is er allemaal te vinden!

Lees ook

%d bloggers liken dit: