fbpx
Tien dingen die je gedaan moet hebben in ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Tien dingen die je gedaan moet hebben in Thailand

Wij zijn dol op lijstjes. Ze zijn makkelijk, je kunt namelijk snel even afvinken. Done this, did that, got t-shirt! Dus… we hebben er weer een. Van tien dingen die je gedaan moet hebben in Thailand.

Als je denkt dat je Thailand hebt gezien, ga dit lijstje van tien dingen die je gedaan moet hebben in Thailand maar eens langs. Nog niet alles gedaan? Nou, jammer voor je. Moet je toch weer terug. Zucht… Ticket boeken… en weer Thailand kijken… Het is een zwaar leven, maar iemand moet het doen.

Massage

Hij staat niet voor niets bovenaan. Naar Thailand en geen massage gehad? Ja, dat kan dus echt niet he! Dit is het land waar massage zo goed als is uitgevonden. En nee, je hoeft echt niet alleen een pijnlijke Thaise massage nemen. Het mag ook een oliemassage zijn. Of een sportmassage voor degene die wel tegen pijn kunnen.

Eet insecten

“Als je in Rome bent, gedraag je dan als een Romein”, zo luidt het spreekwoord. Dus eet wat de Thai eten. En die eten naast al die heerlijke curries ook kikkerbillen, torren, kakkerlakken en sprinkhanen. Je krijgt ze gefrituurd in een puntzakje. Smakelijk!

Tien dingen die je gedaan moet hebben in ThailandSnorkelen of duiken

Heb je wel met je luie billen op het schroeiende parelstrand geweest, maar heb je niet de onderwaterwereld bewonderd? Shame on you! Die is zo mogelijk nog mooier dan Thailand zelf. Dus flippers aan en bril and go!

Calypso Ladyboy

Een show als geen ander. Heb je de Hangover 2 gezien, dan weet je waar ik over heb. Een uur lang wervelende de ladyboys over het toneel in prachtige kleren. Je raakt hier heel je leven niet over uitgepraat. Zijn die echt verklede mannen?

Full Moon Party

Kan niet ontbreken op onze lijst van tien dingen die je gedaan moet hebben in Thailand. Op het strand Haadrin op Koh Phangan. Internationale deejays spelen de beste Tien dingen die je gedaan moet hebben in Thailandmusic. Iedereen gaat los tot de zon de volle maan doet verbleken. Of de drank. Je mag zelf kiezen.

Muay Thai

De nationale sport van Thailand. Overal heb je stadions, ga eens kijken of je op de eerste rij een plekje kunt krijgen om van dit spektakel te genieten. Beste plek? Rajadamnern Boxing Stadium in Bangkok.

Rooftop View of Bangkok

Kijk over de metropool uit met een drankje in je hand. Een biertje, champagne of een cocktail. Je hebt talloze rooftopbars, maar de The Sirocco Sky Bar geeft je vermoedelijk de beste uitkijk. Neem wel voldoende geld mee. Drankjes zijn prijzig hier, maar het is de moeite waard!

Chatuchak Market

Je vakantie is niet compleet als niet een keer bent gaan shoppen op de weekeind Chatuchak Market in Bangkok.  15.000 stalletjes en 200.000 bezoekers. Cabbages & CondomsWedden dat je verdwaald. En dat je het nog leuk vindt ook?

Cabbages & Condoms

HIV en AIDS zijn een groot probleem in Thailand. Om de Thai bewust te maken van veilig vrijen en de campagne te financieren is het restaurant Cabbages & Condoms in het leven geroepen. Je eet een lekker op een aparte plek. En je krijgt een paar condooms gratis mee. Je weet nooit waar het goed voor is.

Dine in the Dark

Last but certainly not least op ons lijstje van tien dingen die je gedaan moet hebben in Thailand die absoluut unieke manier van dineren. In het donker. Je wordt nergens door afgeleid, alleen in beslag in genomen door het eten. En je kunt wat van je partners bord stelen, zonder dat die het door heeft. “Ja, kleine porties he schat!”.

Lees ook

%d bloggers liken dit: