fbpx
Tickets naar ThailandLaatste nieuws Nieuws Uitgelicht 

Tickets naar Thailand, wat zijn de kosten?

Als het om tickets naar Thailand gaat, dan kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Maar wat nu als je zo goedkoop mogelijk wilt? Dan blijkt het slim te zijn om van te voren alles uit te zoeken. Dat kan je  al snel enkele tientjes tot honderd euro’s per ticket te schelen. 

Uit een rondgang die we onlangs op Facebook deden, blijkt dat de ‘normale’ prijs voor een economy-ticket zo rond de 600 euro ligt. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn ze iets goedkoper (rond de 580 euro) of iets duurder ) rond de 650).

Welke maatschappij, luchthaven?

Ook de tijd dat je boekt kan verschil maken, algoritmes bepalen de prijs afhankelijk van de beschikbaarheid van stoelen en de raag van tickets. Hoe meer stoelen er beschikbaar zijn en geen mensen die tickets willen, hoe goedkoper het ticket. Als  er meer vraag voor tickets en minder stoelen, dan stijgen de prijzen.

tickets naar Thailand

Ook zijn de kosten van een tickets  naar Thailand afhankelijk  of je een rechtstreekse vlucht boekt of niet. Gek genoeg zijn die niet rechtstreekse vluchten (Bijvoorbeeld met Etihad) vaak goedkoper dan rechtstreekse vluchten.

Dan kan al gauw enkele tientjes per ticket opleveren. Je  bent dan wel veel langer onderweg, vaak zo’n 18 uur. En je hebt een of meerdere overstappen. Er zijn twee maatschappijen die vanuit Nederland rechtstreeks naar Thailand vliegen: EVA Air en KLM. Dan ben je rond de 11 uur aan het vliegen.

Tickets naar Thailand zoeken

Ook maakt het uit vanaf welk vliegveld je vertrekt. Dat heeft te maken met de luchtvaart-belastingen die op het ene vliegveld goedkoper zijn dan op het andere. Zo kunnen tickets vanuit Brussel een stukgoedkoper zijn dan vanuit Schiphol.

Tickets naar Thailand

Andere opties zijn Dusseldorf of Frankfurt. Als je niet in de grensstreek bij België of Nederland woont dan kan dat weel een stuk met de auto reizen betekenen.

Kortom, als je goedkope tickets naar Thailand wilt vinden, dan is het handig om van te voren te bepalen hoe lang je met de auto naar een luchthaven wilt rijden (of met het openbaar vervoer) en hoe lang je in een vliegtuig wilt zitten. En hoe vaak je wilt overstappen.

De gulden regel lijkt hier te zijn: hoe langer je onderweg bent, hoe goedkoper het ticket.

Lees ook