Tickets duurder door het slechte weer in Thailand

De Thaise budgetvliegmaatschappijen lijken misbruik te maken van het slechte weer in Thailand. De prijzen van een aantal bestemmingen zijn ineens omhoog gegaan.

Het slechte weer dat Thailand treft en veel bestemmingen onbereikbaar maakt, lijkt tot misbruik te leiden.

Nok Air en Thai AirAsia, twee van Thailands prijsvechters, hebben de laatste dagen de tarieven van de tickets plotseling omhoog gedaan. Vooral reizigers van en naar het getroffen zuiden van Thailand hebben daar nadeel van.Slechte weer in Thailand

Veel van de getroffen gebieden in het zuiden van Thailand hebben door de regen en overstromingen te maken met spoorwegen en wegen die zijn weggespoeld.

Veel mensen die normaal gesproken met de bussen, trein of minivans reizen zitten nu vast. De vakantieperiode is voorbij en vele kunnen niet of maar moeilijk terug naar hun werk.

Nu gestrand zijn en weg willen leidt tot het zoeken naar andere vervoersvormen. Gelukkig heeft Thailand een vrij dicht net van vliegvelden.

Wie nu echter een last-minute ticket boekt om weg te kunnen uit de getroffen gebieden, betaalt veel meer dan iemand die al een tijdje in het bezit was van een ticket.

Vraag en aanbod leidt tot hogere prijzen

Wanneer je in het hoog seizoen naar Thailand of waar dan ook wilt vliegen heb je vaak te maken met hogere prijzen. Het is nu eenmaal maar een keer per jaar Kerstmis bijvoorbeeld. Het aanbod van reizigers mag volgens de vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappijen best leiden tot hogere prijzen.

Wie nu van Surat Thani naar Bangkok wil vliegen en nog een ticket kan bemachtigen, betaalt daar bij Nok Air 3.263 baht voor. Thai AirAsia is op de vlucht al uitverkocht. Vlieg je bijvoorbeeld 16 januari, dan betaal je bij Thai AirAsia 790 baht en bij Nok Air 927 baht voor dezelfde vlucht.

Het zit de getroffen Thai niet lekker en er zijn vragen gesteld aan de regering wegens het misbruik maken van het slechte weer in Thailand door de vliegmaatschappijen. Een antwoord volgt?

Share This Post

Post Comment