fbpx
Thung Salaeng Luang National ParkOntdek Thailand Rest van Thailand Video's 

Thung Salaeng Luang National Park

Het park Thung Salaeng Luang wordt ook wel eens de Savanna van Thailand genoemd. Omdat haar grasvelden tijdens de wintermaanden goudkleurig kleuren. 

Thung Salaeng Luang is heel anders dan de andere bossen van de Thaise provincie Phetchabun. Het is een naaldbos, dat ook een groot uitgestrekt grasland kent. Dat in de Thaise droge periode (november – januari) in goud veranderd. Het is een prachtig en betoverend gezicht. Maar er is meer:

Sri Thep Historical Park

Sri Thep Historical Park is een belangrijke attractie waar toeristen de culturele wortels van Petchabun kunnen bestuderen. Sri Thep City, gebouwd in de Dharawadi tijdperk, was zeer welvarend tot aan de Lopburi tijdperk. De kunst van Sri Thep toont een sterke Khmer in invloed, en de Sri Thep Pagode en Song Pee Nong Pagoda zijn nog in goede staat.

Tad Mok Waterval

Met een hoogte van 750 meter, is Tad Mok een spectaculaire waterval die je niet mag missen. Het ligt ongeveer 2 km van Tad Mok National Park en je kunt er als toerist zelf naartoe lopen.

Phetchabura Buddha Garden

De Boeddha Dlamini is de grootste van het land. Deze Boeddha is in de Lopburi Art stijl. Het standbeeld, 12 meter hoog en 16 meter breed, werd gebouwd om de 84ste verjaardag van de koning te vieren.

Video Thung Salaeng Luang

De Toeristische Autoriteit Thailand (TAT) maakte de onderstaande prachtig video van het park.

Lees ook