Thi Lo Su waterval in Tak gesloten

En weer een trekpleister die tijdens het regenseizoen zijn deuren sluit; De Thi Lo Su waterval in Tak. 

Namtok Thi Lo Su (namtok is Thai voor waterval) is misschien wel de bekendste waterval in Thailand. Het ligt in eht schitterende Umphang Wildlife Reserve in het noorden van de provincie Tak.

Thi Lo Su is in ieder geval de grootste waterval van Thailand en wordt geroemd om zijn schilderachtige omgeving. Bovendien bevindt zich achter de waterval een grot die zeker de moeite waard is om te ontdekken.Luide waterval

De waterval stroomt langs kalkstenen kliffen naar beneden van een hoogte van 200-300 meter. Het water valt over de brede rand van groene, met bomen omzoomde kalkrotsen en wordt trapsgewijs verspreid over een breedte van bijna vier voetbalvelden.

In het lokale dialect betekent Thi Lo waterval en Su betekent luid. Het water, afkomstig uit Huai Klo Tho, een bergbeek die op meer dan 400 meter boven zeeniveau ligt. Vandaar stort het water via verschillende plateaus nar beneden.

Zwemmen

Thi Lo Su is een perfecte plek om de Thaise natuur  in al zijn pracht te ontdekken. Niet alleen de waterval, maar ook het bos erom heen. Vol met teak en bamboe, orchideeën, wilde bloemen en varens. Ook vind je er talrijke soorten vlinders en vogels, zoals de zeldzame en kleurrijke neushoornvogel.

Je kunt er ook een heerlijke verkoelende duik nemen. Een dagje ‘chillen’ in het schone en koele water, met de rustgevende geluiden van de waterval op de achtergrond, in misschien wel het mooiste decor voor een zwembad dat je ooit hebt ervaren.

Tenminste, in de tijd dat de waterval open is voor publiek. En dat is vanaf 31 oktober weer het geval. Tot die tijd is het park gesloten zodat de natuur zich kan herstellen van het massatoerisme.Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.