Thaphae Garden Guesthouse in Chiang Mai

Thaphae GardenVoor de tweede keer breng ik een deel van mijn vakantie door in de noordelijke stad Chiang Mai. Dit keer binnen de stadsmuren, het meer toeristische gedeelte. Ik verblijf in guesthouse Thaphae Garden.

Thaphae Garden is een prima guesthouse om je vakantie door te brengen. Het zit aan Soi 3 Thaphae Road, een weg langs een grote  boeddhistische tempel. Het zit een beetje verstopt tussen wat kleine zijstraatjes, daardoor is het wat moeilijker te vinden. Ik ben al een paar keer flink verdwaald. Godzijdank is er zoiets als Google Maps, waardoor je de weg weer zo hebt teruggevonden. Doordat het een beetje afgelegen is, is het een oase van rust.


Thaphae Garden Guesthouse

Het guesthouse is ook redelijk goedkoop, per nacht 800 baht (ongeveer 18 euro). Daarvoor krijg je een kamer die voorzien is van tv, bed, airco en een badkamer. De inrichting met donker haast koloniale meubels, creëert een prima vakantiesfeertje. Het heeft nog een ouderwets springveren bodem, waardoor het heen en weer schut als je in bed stapt. Niet zo prettig voor je slaapgenoten.

De douche geeft voor Thaise begrippen heel heet water, maar je moet de kraan niet te hard aanzetten, want binnen no-time staat de badkamer dan blank. Op de tv kun je heel veel verschilende kanalen ontvangen, waaronder ook Engelse nieuwszenders. In het restaurant kun je uitgebreid en heerlijk ontbijten, maar dat is niet inbegrepen met de prijs van 800 euro per nacht.

Thaphea GardenZwembad en terras

Het guesthouse heeft een (onverwarmd) zwembad dat je een heerlijke verkoeling biedt. Je moet wel even door de kou heen. Het is vijf bij drie meter en niet heel erg diep, maar prima om een paar baantjes te trekken. Daarna kun je op de houten strandstoelen even relaxen en een boek lezen. Drankjes kun je krijgen uit de bar in het restaurant.

Het personeel van Thaphae Garden is vriendelijk, maar zakelijk behulpzaam: je moet voor elke handeling betalen. Maar dat is overal zo binnen de stadsmuren, waar je de toeristen haast talrijker zijn dan de Thai.

Thaphae Garden
Soi 3 Thaphea Rod
Changklan, Muang Chiang Mai
50100 Thailand
Tel +66 53 272 499
Website: www.taphaegardenguesthouse.com


Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.