fbpx
Thaise Yoga MassageAchtergrond Laatste nieuws Uitgelicht 

Thaise Yoga Massage voorkomt ziektes

Dat Thaise massages goed voor lijf en leden zijn, dat wisten we al. Maar nu blijkt dat je ziektes voorkomt door Thaise Yoga Massage

In Thailand wordt Thaise yoga massage al eeuwenlang in ziekenhuizen gebruikt om patiënten te behandelen. Maar in het westen wordt massage gezien als luxe ontspanning. Pas recentelijk is door wetenschappelijk onderzoek in de VS, Canada ook in het westen bekend geworden dat massage ziektes kan voorkomen en dat het helpt om sneller te herstellen van blessures.

Hoe voorkomt Thaise yoga massage ziektes?

Een Thaise yoga massage vermindert het niveau van cortisol, het hormoon dat vrijkomt bij stress. Daarnaast maakt je lichaam meer lymfocyten aan, een witte bloedcel die zorgt voor een beter immuunsysteem. Bovendien heeft massage effect op de activiteit van een aantal genen die direct de ontsteking van spieren remmen – hetzelfde resultaat dat je krijgt bij het innemen van aspirine of ibuprofen – en herstelt de spier sneller van inspanning.

Thaise Yoga Massage

Hoe voorkomt Thaise yoga massage ziektes?

Onlangs is ontdekt dat ziekte wordt veroorzaakt als een cel informatie aan een andere cel in ons lichaam niet op het juiste moment en op de juiste plaats kan doorgeven. Dit is duidelijk zichtbaar bij Alzheimer, diabetes, Parkinson en immuunziektes. Als je je bloedcirculatie verbetert door het krijgen van regelmatige diepe acupressuur massage, kan je deze ziektes voorkomen. Een goede bloedcirculatie is het geheim van een goede gezondheid.’

Echter, een goede professionele massage is duur en nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je het echte voordeel pas krijgt als je twee keer per week een massage ondergaat. Anderzijds, kun je jezelf afvragen wat een goede gezondheid je waard is. En: ziek zijn is ook niet bepaald goedkoop. Ikzelf onderga minimaal een keer per week een Thaise Yoga Massage. En ik ben zelden of nooit ziek.

Overigens, als ik in Thailand ben, dan ga ik vrijwel elke dag! Daar is het dan wel weer lastig om een goede masseuse te vinden. Dus als je er eentje gevonden hebt….

Lees ook

%d bloggers liken dit: