Waarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen?

Thaise vrouwen met oude mannenAcht van de tien keer dat ik een Nederlands-Thais stel ontmoet is er sprake van een enorm leeftijdsverschil. Hij vaak boven de vijftig, zij net boven de twintig. Het had zijn dochter kunnen zijn. Sterker nog, deze mannen hebben vaak een dochter in dezelfde leeftijd. Waarom de mannen zo’n jong ding als partner nemen lijkt me duidelijk. Maar waarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen een relatie aan?

Hoe gek het ook klinkt; Thaise vrouwen met oude mannen zijn deze relatie met open ogen aangegaan. Maar of dat nu zo slim is?Een oude man heeft al een carrière

Mannen van boven de vijftig zijn meestal gesetteld. Ze hebben hun hele leven al hard gewerkt, ze staan hoger in de hiërarchie in het bedrijf waar ze werkzaam zijn en hebben dus ook een beter loon dan de jongere mannen. Daardoor kunnen ze beter zorgen voor hun familie, en hoeven ze niet meer zo hard te werken. Ze zijn niet moe en gefrustreerd als ze ’s avonds thuiskomen en hebben dus meer energie voor de relatie. Tenminste, zo denken de Thaise dames. Geld en carrier is een van de belangrijkste drijfveren dat Thaise vrouwen met oude mannen een relatie aangaan.

De Thaise schone hebben er geen rekening mee gehouden dat heel veel mannen naar Thailand gaan, omdat het op de Nederlandse liefdesmarkt niet meer lukt. Of wat daar nog voorhanden is, ook aan de verkeerde kant van de leeftijdgrens staat. Wat deze mannen vaak zoeken is een schoonmaakster, een verpleegkundige. Uiteraard met extra’s. De Thaise vrouwen komen daar vaak pas achter als ze in Nederland zijn.

Een oude man is rustiger en wijzer

Thaise jongemannen staan erom bekend dat ze niet bepaald monogaam zijn, maar bovenal last hebben van loszittende handjes. Het zijn vaak enorme ego’s (hun opvoeding heeft ze zo gemaakt, mannen zijn belangrijker dan vrouwen) en loslopende testosteronbommen. Vijftig jaar geleden nog verzuchtten de Thaise vrouwen in eenvoudige aanvaarding dat dit nu eenmaal hun lot is. Maar de wereld wordt kleiner, en via tv, film en internet hebben ze en kijkje in de westerse wereld kunnen nemen. Waar volgens de media de vrouw wel wordt gewaardeerd.

Thaise vrouwen met oude mannenDus gaan veel Thaise vrouwen voor een westerse man.  Al snel zien ze dat ook de westerse jongeman een rusteloos exemplaar is. Mannen op leeftijd hebben al veel meegemaakt, kennen de klappen van het leven, zijn evenwichtiger en wijzer. En bovendien: ze slaan niet. Mochten ze wel losse handjes hebben, zo’n jong ding is natuurlijk veel sneller ter been! Bovendien ziet en hoort een man op leeftijd slechter en denkt hij langzamer. Zo is hij beter om de tuin te leiden, als dat nodig is.

Een oude man heeft al een relatie gehad

Nog een reden waarom Thaise vrouwen met oude mannen een relatie aangaan. Die ouder manen zijn gescheiden na een huwelijk van twintig jaar of meer. In die tijd moeten ze wel geleerd hebben wat een vrouw nodig heeft en hoe ze hun partner moeten behandelen. Hij zal in die twintig jaar ook wel iets in bed hebben geleerd, terwijl jongemannen alleen aan zichzelf denken. En na nauwelijks vijf minuten waar ze geen lol aan hebben beleefd, zijn ze nog zwanger ook!

Geen moment komt het in de gedachte van de Thaise dames op, dat de ex-partner van deze man twintig jaar lang zijn onhebbelijkheden heeft getolereerd, maar nu de kinderen het huis uit zijn het genoeg vindt. Op een avond kwam hij thuis en vond zijn koffers bij de voordeur.

Als ze zijn geklaag aanhoren over zijn ex-vrouw, dan nemen ze zich voor het beter te doen dan de vorige partner. Thaise vrouwen vinden zichzelf een betere vrouw dan haar Nederlandse zuster. Omdat zij in hun opvoeding nog hebben meegekregen om voor hun man te zorgen. Nee, de emancipatie is in de traditionele Thaise samenleving nauwelijks doorgedrongen. “What have you done for me lately” van Janet Jackson heb ik nog niet op de Thaise radio voorbij horen komen.

Daarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen

Nederlandse mannen op leeftijd, met of zonder midlifecrisis, zoeken een jong blaadje. Ze willen bewijzen dat ze er nog bij horen, nog steeds kunnen scoren. Het komt in Nederland ook regelmatig voor, een jonge vrouw die valt voor een oude(re) man. Maar het voordeel bij zo’n Thaise vrouw is, dat die buiten het bed ook nog zorgzaam zijn. Ze hebben een verpleegster met extra’s. Geef ze eens ongelijk?

Jong Thai en oudDe Thaise vrouw vindt wat ze zoekt, bij zo’n man in de herfst van zijn leven. Een rustig en verzorgd leven. Genoeg geld om haar en haar familie te verzorgen, haar kinderen op te voeden. Geen man die avond aan avond dronken thuis komt en haar slaat of verkracht. En een man die haar op een voetstuk plaatst en haar ook belangrijk vindt.

Het gaat bijna altijd fout

Win-win situatie, zo lijkt het. Alleen…  de relaties van Thaise vrouwen met oude mannen gaan bijna allemaal ook weer stuk. De mannen vergeten dat ze een jeugdige vrouw hebben, die aan het begin van haar leven staat en – niet zoals hij – aan het eind. Die willen uit, lol hebben en… een gezin stichten. Regelmatig zwicht de man ook, en dan wordt hij op zijn 55ste nog voor de tweede (of derde) keer vader.

De Thaise vrouwen komen er achter dat een oudere man wel een stuk rustiger is, maar ook vastgeroest in het leven. Zijn gangen staan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat redelijk vast, er is geweld nodig om hem daarvan af te krijgen. Hetzelfde geldt voor zijn onhebbelijkheden. Eerst accepteerde ze die nog, maar nu beginnen ze vervelend te worden. En de familie van de man heeft er ook moeilijk mee. De dochter van dezelfde leeftijd vindt het nog wel grappig, ze heeft er een nieuwe vriendin bij. Maar de rest van de familie blijft haar als een indringer behandelen.

En zo gaat het dan toch vaak nog fout, met alle gevolgen van dien voor de Thaise vrouw. Hij pikt zijn leventje weer op, dat hij gewend was voordat hij zijn Aziatische deerne had ontmoet. Maar zij zit in een vreemd land en moet voor zichzelf zorgen. Of een ticket terug naar Thailand verdienen. En op haar sokken met de staart tussen de benen weer terugkeren.

‘Waarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen’ verscheen al eerder op Lost in Thai Love, waar je meer kunt lezen over Thaise vrouwen en cultuurverschillen.26 Comments - Write a Comment

 1. Lowy, dank voor je bijdrage. Komt erop neer: dat gescheld op inhalige Thaisen, zegt alles over de achterlijkheid van de blanke man. Slim dus, maar wel stof tot generalisatie, door hetzelfde soort mannen.

  Reply
 2. Ik ben Niek,
  Ik heb een pas opbloeiende relatie met een Thaise dame van 47 jaar.
  Ze werkt in Engeland en haar zoons leven bij hun vader.
  Ik denk dan , wat voor foute gedachte zou ze nu hebben om mij eventueel te bedonderen ?
  Ondanks haar leeftijd ( 47 ) is het een schoonheid, ze werkt hard , soms 12 uur per dag in een restaurant. Zie ik iets over het hoofd?
  Graag jullie reactie .

  Reply
 3. gebruik je verstand ze zijn allemaal hetzelvde ze willen alleen je geld trouw NOOIT MET EEN THASE EN KOOP NOOIT EEN HUIS IN THALAND

  Reply
  1. HERSTELLEN TROUW NOOIT MET EEN THAISE EN KOOP NOOIT EEN HUIS FARANG KAN NIET KOPEN STAAT VOOR 51% OP NAAM VAN DE VROUW EN DAARNA GOOIEN ZE JE BUITEN FARANG IS AL ZIJN GELD KWIJT LEUK HE

   Reply
   1. Laat de Thaise niet denken dat alle NLmannen zo narrow-minded zijn. Doen ze ook niet. Op Thailandblog lees je leuke verhalen, al zijn die oppervlakkig. Ik ben hier net, hoop dat het hier anders gaat. zo’n reactie als boven geeft geen moed, maar ach op elk forum lopen zombies rond. Ik ga in oktober weer lustig verder met mijn onderzoek naar de Thaise charme.Want die is uniek in de wereld, of het nu mannen of vrouwen betreft. Respect, bij ons een vies woord (wordt meestal verward met discipline, wat natuurlijk in Thailand ook gebeurt).

    Reply
 4. Volgens mij verschillen vrouwen niet veel van mannen, die hebben ook liever een jonge knappe man in bed. Inplaats een ouwe afstotelijk vent met kalknagel. Maar als dat hun job is, ok, focus on the money. Wat verwacht je dan? Cognatieve disonantie.

  Reply
  1. Volgens mij zuig je nogal op je duim, en dan zwaai je ook nog met termen die je niet eens foutloos kan schrijven, ach, in die zin verschillen mannen extreem van vroiuwen. Ik heb ze dan ook niet echt hoog zitten, om het maar beschaafd te zeggen.

   Reply
 5. Ik ben 67 en ga binnenkort naar Philippijnen, daar zijn min of meer dezelfde culturele verschillen. Mij wordt dan inderdaad gezegd, ahah die vrouwen willen allemaal een man met geld. Nou mijn ervaring in Nederland is niet anders. Vreselijk hoe vrouwen je hier uitkleden en dan niet eens letterlijk. Nee inderdaad mijn ervaring met de nederlandsche vrouw is erbarmelijk. Zodra je geldzorgen hebt kun je het schudden. Als je even geen geld hebt voor alimentatie komt het Nibud met de incasso. Meedogenloos.
  Waarom er zoveel kritiek is op deze mannen die aldaar een jonge vrouw zoeken kan zijn om het eigen ongelijk te overdekken. Als je maar hard roept dat iemand liegt lijkt het alsof je zelf eerlijk bent. Dat psychisch proces heeft Projectie. Als je maar hard roept dat die vrouwen daar alleen op geld uit zijn lijkt het alsof het hier meer om de “liefde” zou gaan. Nou mooi niet.
  Als ik op de Philippijnen een leuke jonge vrouw ontmoet en die vindt het leuk om met mij te zijn dan maakt het toch niet uit als geld daarbij een rol speelt. Het geld heeft aldaar tenminste nog enige waarde. Je ziet vreugde en blijdschap terwijl hier in Nederland wordt het beschouwd als je plicht.

  Reply
 6. Ik kom al 12 jaar in Thailand en niet alleen in de toeristen plaatsen.
  Je kan dit land absoluut niet vergelijken met Nederland. Het leven daar is veel en veel harder. Klasseveschil nog veel groter. Wat zou je zelf doen als je een alleenstaande vrouw met kinderen zou zijn en niet voldoende inkomsten kan genereren om jezelf en je kinderen en misschien ook nog wel je ouder,ouders te onderhouden? Laat staan te zorgen dat je kinderen een goede opleiding kunnen krijgen. Dan ga je mogelijkheden zoeken om het leven voor allemaal gemakkelijker te maken.Verliefd zijn brengt geen brood op de tafel. Deze gedachten gelden ook hier bij vele nederlandse dames en hun families

  Reply
 7. Ik vergeet er nog bij te zetten dat als je de relatie aangaat dat je gelijk moet gaan betalen omdat ze geld nodig hebben voor hun ouders. Dat is de reden dat ze een oudere man nemen omdat die niet zeurt en wel betaald. Ze komen hier GELD het pensioen voor hun ouders halen die jij moet betalen.

  Ik heb nog een website waar je alles super kan lezen en dat stukje is geschreven door een THAI zelf.

  Reply
  1. In heel Nederland zoeken de wijven allemaal naar geld. Vooral als het gaat om partner alimentatie en kinderen alimentatie, dus kassa voor de vrouw. Ze kan je gewoon naaien en uitkleden. Je moet nooit aan een Nederlandse beginnen! Onzin! Ik ben een man van 39 jaar en heb nog nooit een vriendin gehad in Nederland! Nog nooit gezoend of sex gehad! Omdat de meisjes/ vrouwen veelal zoals vele vrienden van mij ook zeggen veel mannelijke trekjes hebben. En de Nederlandse meisjes/ vrouwen zijn onverzorgd, koud, zeer frigide, libido arm plus zoals veel vrienden van mij al aangeven, zeer materialisties ingesteld! De Nederlandse meisjes/ vrouwen zoeken alleen maar naar mannen die een eigen koopwoning hebben met een mooi auto en met goedbetaalde baan met aanzien of ( beter nog een eigen bedrijf hebben ). Het liefste zonder kinderen natuurlijk! Ik zelf heb het in het verleden mee gemaakt dat ik langs een stel van die Hollandse grietjes liep en dat ik hen hoorde zeggen tegen elkaar! ”hij moet wel veel geld hebben en een eigen huis” Tja het is echt triest! Ik had met 18 jaar al door dat het nooit wat zou gaan worden in droogneukers landje Holland en heb het al lang opgeven! Ik masturbeer mij al heel mijn leven en nu pas geleden ben ik een prachtige Braziliaanse vrouwelijke vrouw tegen gekomen in Brazilië waar ik nu samen mee ben! Ik vertel haar en haar kennissen altijd alles over het frigide Nederland. Waar bij zij antwoorden dat weten wij want dat horen wij heel veel. Plus sterker nog in Nederland zal het aantal alleenstaande alleen maar gaan toenemen en die paar stelletjes die hebben amper nog sex. Tja 1 keertje in de maand wat ik op tv in een programma zag wat over relaties ging en het sex leven van de arme Hollander! Ik ben gelukkig ontsnapt aan dit trieste droogneukers landje! En ik zal het ook heel mijn leven blijven vertellen hier in Brazilië. Gek heey, in het buitenland van mijn eigen afkomst kan ik wel een vrouw vinden. Raar dat de Nederlandse vrouwen de mannen van hier niet willen, ten zij je echt veel geld hebben.

   Reply
   1. Arme Daan, al je desillusies hebben je zo zuur gemaakt dat het in de liefde maar niet wilde lukken. En nu ga je ook nog je energie steken in generaliseren. Ik denk dat je in Nederland in een verkeerd sociaal netwerk verkeerde. Ik heb één advies : schakeer niet alle mensen :noch mannen, noch vrouwen, noch landen, noch volkeren over één kam, want je zou door die hardnekkige zure focus wel eens heel zielig kunnen eindigen, vooral omdat het leven bij jou uitsluitend om sex lijkt te draaien.

    Reply
    1. Wat een genot, eens een vrouwenreactie te lezen, de moed zonk me al in de schoenen, my god als alle mannen hier zo narrowminded zijn heb ik t wel gezien. Dit land is verdomd, afgelopen 50 jaar.Zou dat met emancipatie te maken hebben? Haha, een Baudetje, benieuwd hoe daar hier op gerageerd wordt.

     Reply
 8. Ik lees hier een gros van niets wetende mannen die denken dat ze het getroffen hebben. Uw bent een Farang die gebruikt word voor een verblijfsvergunning meer niet!!! Als er problemen zijn lossen de Thaise vrouwen het op met een LACH want het is het land van de eeuwige glimlach. Uw word keihard genaaid door geslepen vrouwtjes uit een geheel andere cultuur maar uw wilt het door EMOTIE niet zien. Ik werk zelf met ze dus ik weet heel goed hoe het werkt.

  Reply
 9. Ik vind het een raar betoog en eenzijdig betoog.

  Genoeg voorbeelden in het westen van jonge vrouwen die een relatie aangaan met een veel oudere man.

  Vaak is die man rijk, dus veel verschil zie ik niet. Doch dat een westerse vrouw vaak wel een golddigger is.

  Reply
 10. tja wie ouder is zeg 40+ en eenzaam en op zoek is naar de liefde en die niet vindt in nederland gaat het zoeken in het buitenland in hoop het liefdes geluk te vinden .

  Reply
 11. Terug een artikel met veel belangstelling gelezen, ik dacht deze gedachtengoed gaat wel over na 10 jaar Thailand blijkbaar niet?……
  Elkaar respecteren en veel vrijheid geven is een basis begrip, is een deel van vertrouwen,mijn vrouw haar vader is voor het moment buiten de circulatie, te veel films bekeken, mijn vrouw is beginnen / moeten werken en stuurt maandelijks wat geld op , betaald de algemene kosten oa verzekering bike enz..wil niets van mij ? wat ik ook in het begin gezegd heb.
  Wat ik wel vastel is dat veel thaise gewoon niet gaan WERKEN of willen werken
  We zijn 8 acht getrouwd heeft verschillende jaren in belgie geleefd, hebben een zoon van 6 jaar en dit zijn de beste jaren van mijn leven, dit gezegd zijnde.

  Reply
 12. GEEN GELD…GEEN LIEFDE….DAT IS THAILAND 90%

  Reply
  1. Arme zielige Nederlandse blanke vrouwen.

   Reply
 13. ik zoek er nog een,
  laat ze zich maar melden

  Reply
 14. Ik kan die Thaise meisjes geen ongelijk geven,maar wordt soms wel onpasselijk als ik zo,n opa zie lopen met een “barbiepop” ZIJ hebben geen geld en opa wel,(al lijkt het soms net een pedofiel) sorry hoor maar dit kan dan echt niet!
  Wat moet zo,n meisje meemaken als haar man/vriend gerimpeld/verschrompeld,geholpen moet worden met het douchen,dan zn 20 tabletten moet innemen voor al zn klachten,en dat de geur van al die geneesmiddelen door zn porieen naar buiten komt,zn kalknagels moet knippen,en dan nog zeggen …neehee die van mij die houd echt van mij, al die slechte verhalen? DAT zijn die anderen!
  Dit heb ik van een Thaise vriendin gehoord die dit over haar jongste zusje vertelde,het is toch schrijnend,dit te moeten aanhoren laat staan ermee te moeten leven,maar….dit is Thailand en je kunt je er niet mee bemoeien al valt het soms zwaar je mond te houden.

  Reply
  1. Kijk, die onpasselijkheid, dat lijkt me nou echt iets voor de calvinistische oordeelsgeest in het westen. Maar misschien vergis ik me, ga het eens onderzoeken.

   Reply
 15. Laten we om te beginnen even vaststellen dat de meeste vrouwen overal hetzelfde zijn,waar ze ook vandaan komen.Ik heb een relatie gehad 7 jaar,met een Ukraine Vrouw.Haar doelstelling.Huwelijk (in gemeendschap van goederen en paspoort,haar zekerheid om ook haar eigen leven te kunnen leven,ook in die relatie.Regelmatig terug naar eigen land met de nodige financieén om de familie aldaar te kunnen opwaarderen.Door het huwelijk heeft zij de zekerheid dat bij een echtscheiding zij verzekerd is dat haar nieuwe luxe leven voortgang zal kunnen hebben.Ik krijg regelmatig brieven van o.a. Russische vrouwen.Hun doelstelling is gebasseerd op boven genoemde.Mijn vriedin had geen enkele interesse in een huwelijk op huwelijkse voorwaarden.Dus het is heel duidelijk wat zij hier komen doen.Dus laat je niet meeslepen in emoties,want als het er opaan komt,hebben zij die ook beslist niet.

  Reply
 16. Helaas woon ik door omstandigheden nog in Nederland, qua eten eet ik hetzelfde als mijn vrouw, Thais en pittig ook, ze hoeft voor mij niet apart voor mij te koken, dat smakeloze nederlandse eten gaat er bij mij na 20 jarig huwelijk met een Thaise niet meer in!
  En als farang ben ik samen met mijn vrouw eigenaar van een huis, inclusief de grond waar het op staat. Kwestie van regelen hoor en dat kan ook in Thailand! In Thailand voor de wet trouwen, dus niet voor de wat, of je in Nederland gesloten huwelijk in Thailand legaliseren. En dan naar een advocaat en laten vastleggen dat als je vrouw eerder overlijdt dan jij, de woning of het gebruik daarvan voor jou is en de familie pas rechten heeft als jij bent overleden! Simpel als je met je hoofd en niet met je penis denkt! En dan druk ik me netjes uit!

  Reply
 17. Een vriend van mij,2 jaar geleden gescheiden van een Thaise vrouw, die hem daarbij ook nog eens financieel heeft uitgeknepen, gaat binnenkort emigreren naar Thailand, trouwen met een vrouw die 2 jaar ouder dan zijn dochter is en wil als 60 jarige man ook nog een kind met zijn nieuwe vrouw. Zijn schoonvader is zelfs 3 jaar jonger! Ik heb hem voor gek verklaard, alle schepen in Nederland verbranden en trouwen met een vrouw die hij nauwelijks kent, weer zo’n klassiek verhaal waarvan wij er zoveel kennen? De tijd zal het leren maar ik vrees het ergste!

  Reply
 18. Het verhaal klopt wel maar ik ben het op sommige punten niet eens.Er sneuvelen echt niet zo veel relaties als u doet geloven tussen een oudere man en jongere dame.Vooral als de man maar 20 jaar ouder is dan houdt de relatie meestal goed stand,mits die man zijn lieve Thaise vrouw bij het aangaan van hun relatie duidelijk de spelregels uitlegt en haar kenbaar maakt wat hij wil.In mijn kennissenkring in UdonThani dat zijn ongeveer 20 Nederlanders en 10 Belgen gaat het al jaren goed.Het komt er op neer dat je elkaar respecteerd veel vrijheid geeft,maar vooral ook dat je altijd baas over je Eigen portemonai blijft.
  Al die verhalen meestal negatief over vrouwen uit Thailand die de zaak beduvelen en de Farangs financieel uitkleden hebben die Farangs allemaal aan zich zelf te danken.Waarom ?Ze komen hierheen met de gedachte een sloof of soort huis slaaf te versieren.Er zijn er bij die leggen die Thaise schone in de watten tot dat ze er achter komen dat ze er zelf op aangestuurd hebben , meestal door patserig gedrag van die Farangs.Mensen die in NL niks hadden een wao uitkering financieren hier soms een huis dat nooit eigendom van een Farang zal worden,Zelf heb ik het geluk gehad een heel lieve vrouw te hebben gehuwd hier en ik hoef niet voor haar fam te zorgen .En deze vrouw heeft wel 2 huizen en ik heb alleen mijn aow zonder aanvullend pensjoen en ik leef als God in Thailand.Omdat ik niet naar een bar ga.niet rook of drink veel zelf kook was mijn beroep in NL dus het kan wel.
  En ik lust geen Thais voedsel . Mijn vrouw kookt voor mij ik heb haar dat geleerd zelfs hollands eten ,kroketten,erwtensoep,fricandelen ,stampot etc.
  Gewoon een kwestie van samen doen.Ze heft een zoon en een dochter en een prachtige kleinzoon die allemaal veel van deze Farang houden.
  Ludo

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.