fbpx
thaise volleybaldamesNieuws Sport 

Thaise volleybaldames winnen Asian Women’s

thaise volleybaldamesThailand heeft weer eens een sportief succes geboekt. De Thaise volleybaldames waren in de finale van de Asian Women’s Volleyball Championship met 3-0 te sterk voor Japan.

En dat is een flinke prestatie van de Thaise volleybaldames, want Japan is niet alleen de nummer 3 van de wereld, maar won ook nog eens brons op de Olympische Spelen van Londen vorig jaar.

 

Thaise volleybaldames veel te sterk

Vooraf leek het een spannende strijd te worden tussen Thailand en Japan, maar al gauw bleek dat het krachtsverschil te groot was. De Thaise volleybaldames walsten over hun Japanse tegenstandsters heen met 25-22, 25-18 en 25-17. Thailand had natuurlijk wel het thuisvoordeel, aangezien de Asian Women’s Volleyball Championship in eigen land worden gehouden.

Het resultaat was een kolkende Chatchai Hall in Nakhon Ratchasima, dat ook wel Khorat wordt genoemd. Meer dan 6.000 dolenthousiaste fans schreeuwden de Thaise volleybaldames naar de overwinning. Na het laatste punt maakten de speelsters een wai richting het publiek en vielen elkaar daarna in de armen.

De overwinning leverde de Thaise volleybaldames niet alleen eeuwige roem op, maar ook een flink geldbedrag. Shirtsponsor ThaiBev (onder meer bekend van het biermerk Chang) gaf ze 1 miljoen baht (bijna 24.000 euro) bonus. Ondernemer en politicus Suwat Liptapanlop (zelf uitkomstig uit Khorat) deed nog een extra duit in het zakje door 500.000 baht (12.000 euro) beschikbaar te stellen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: