fbpx
Thaise voetballersgrotUitgelicht 

Thaise voetballersgrot wordt toeristische attractie

Het kon niet uitblijven: de Tham Luang Cave, beter bekend als de Thaise voetballersgrot, wordt naar alle waarschijnlijkheid ingericht als toeristische attractie.

Een verhaal te mooi om waar te zijn. Twaalf jonge voetballers en hun coach raken opgesloten in een grot. Er volgt een grote zoekactie. Naarmate de dagen verstrijken, vermindert de hoop.

Uiteindelijk worden de 13 gevonden en via een gigantische reddingsoperatie uit de grot gehaald. Eind goed, al goed.

Met eigen ogen aanschouwen

En nu wil iedereen de Thaise voetballersgrot in. Met eigen ogen aanschouwen waar de 13 bijna 2 weken lang vastzaten. Vooral ‘Pattaya Beach’ en ‘Nern Nom Sao’, waar ze kamp opsloegen toen het water steeg, zijn must-sees.

Volgens autoriteiten wordt er een zogenaamde basic zone ingericht, waar toeristen zelf naar toe kunnen. Wil je dieper de grot in? Dan gaat dat onder begeleiding van een gids.

Een woordvoerder meldt het volgende: ‘We zijn ervan bewust dat de Thaise voetballersgrot veel mensen inspireert en uitnodigt voor een bezoek. Dat is de reden waarom we een perfect uitgewerkt plan moeten hebben om dit allemaal in goede banen te leiden.’

Plattegrond met informatie

Zo wordt er onder meer een plattegrond uitgewerkt met daarop informatie over de verschillende zones in de Thaise voetballersgrot en wat de toeristen zoal kunnen verwachten.

Het is nog niet bekend wanneer de Tham Luang Cave weer open gaat, laat staan wanneer deze toegankelijk wordt voor toeristen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: