Thaise voetballers wacht helse tocht

De tocht die de Thaise voetballers moeten gaan maken om uit de grot in Noord-Thailand te komen, is zeer gevaarlijk. Een ervaren duiker is namelijk omgekomen bij de reddingsactie. 

Het gaat om een man (38) die vroeger bij de Thaise marine werkte. Hij was ’s avonds het water in gedoken en probeerde op een nieuwe plek in de grot een vluchtroute aan te leggen.


Hij verloor zijn bewustzijn toen hij daar duikflessen wilde neerzetten. Collegaduikers hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar dat lukte niet meer.

Zeer gevaarlijke tocht

Het overlijden van de oud-marineman bewijst nog eens hoe gevaarlijk de tocht is die de voetballers moeten maken. Zelfs ervaren duikers hebben moeite met de nauwe doorgangen, het troebele water en de stroming.


Er is een stuk waar de jongens zelf door een nauw gat moeten zwemmen. De angst is dat ze dan in paniek raken, omdat ze nog nooit zo’n duik hebben gemaakt. De reddingswerkers houden desondanks slagingskansen van de reddingspoging op 90%.

Regen

Tijd speelt ook een belangrijke rol. Er wordt namelijk opnieuw veel regen voorspelt, waardoor de grot in de provincie Chiang Rai opnieuw onderloopt. En dat zou de reddingsoperatie moeilijker maken of zelfs vertragen

Dan zou het team met Thaise voetballers wel eens tot het einde van het regenseizoen in oktober vast kunnen zitten.

One Comment - Write a Comment

  1. Wie weet hoe lang die man al meedoet aan de reddingsactie? Wellicht was hij doodvermoeid en overbelast.
    Hulpverleners in dergelijke omstandigheden verzetten bergen en overschrijden fysieke en mentale grenzen, hn missie is redden.
    RIP BRAVE SOLDIER..

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.