fbpx
Opmerkelijk 

Thaise verkeersongelukken, monnik heeft geluk

Google je op Thailand komen er twee dingen bijna zeker boven; mooie stranden en video’s van onbegrijpelijke Thaise verkeersongelukken.

Het is niet vreemd dat je zoveel mooie stranden vindt. Die zijn er te over, langs de kust van Thailand of op een van de zeer vele eilandjes. Ongelofelijke verkeersongelukken trouwens ook, dus dat is ook niet merkwaardig dat ze bij het googlen naar boven komen.Thaise verkeersongelukken

Het verkeer in Thailand is druk, onoverzichtelijk zeg maar rustig chaotisch.

Regels zijn er maar er zijn voor de Thai kennelijk net zoveel redenen om je er niet aan te houden. Omdat de Thai redelijk gadget gek zijn en vanwege de vele beveiligingscamera’s die er overal hangen, worden ook veel van die ongelukken vastgelegd. Bij een groot aantal van die ongelukken is er lichamelijk letsel te betreuren, een ander gedeelte van de ongelukken levert alleen maar materiële schade op. Bij de start van het filmpje op YouTube of Twitter weet je nooit welke kant het op gaat: een bijna ongeluk of toch niet.

Ook een monnik heeft geluk nodig

Op zoek naar informatie voor een artikeltje,  kwam ik het filmpje tegen van een monnik die netjes aan de rand van de weg loopt met zijn gezicht richting verkeer. Al hoewel dat weet je ook nooit in Thailand, ze rijden er niet alleen links ipv van het voor ons gebruikelijke rechts op de weg, tegen de richting van het verkeer inrijden is daar duidelijk geen doodzonde.

Door een bewakingscamera wordt de monnik vast gelegd op weg om zijn dagelijkse offergaven binnen te halen. De eerste wagen passeert hem, niets aan de hand. Dan duikt hij opeens het portiek in en je ziet de geparkeerde brommer door een wagen die het spoor bijster is, meegenomen worden.

Redelijk onverstoorbaar raapt de monnik zijn bedel kom op en drapeert zijn gewaad weer rond zijn bovenlichaam en loopt door. Op naar de volgende gave die hij mag ontvangen of misschien wel terug naar de tempel.

Lees ook

%d bloggers liken dit: