fbpx
Eten en drinken Uitgelicht 

Thaise variant op ‘all you can eat’

De Thaise keuken staat om een aantal dingen bekend, pittig, gevarieerd en veel kleine portie’s. De Thai veranderen en onder invloed van toeristen komen er nu nieuwe gerechten in de Thaise keuken.

De fastfood invasie van KFC, Pizzahut en McDonalds laten hun sporen na, in het straatbeeld maar ook op de lijven van vooral de jonge Thai. Het aantal kinderen met overgewicht neemt schrikbarend toe.

Om niet alles naar de fatfood ketens te laten gaan heeft Kunakorn Kusawadee een nieuwe gerechten serie bedacht. Hij was al bekend om als een veel scheldende verkoper aka ‘gangster’ in Chiang Mai, nu heeft hij iets bedacht om grote monden te voeden.

Thaise variant op ‘all you can eat’

Yo Daddy Noodles is het ultieme wanneer je last hebt van een grote honger, misschien zelfs wel wanneer je op weg bent met een groep grote eters. Yo Daddy Died ofwel Ba Mi Por Tai is een enorm bord met 60 portie noodles, wonton, gekookte eieren en Red Pork. Volgens Kunakorn moet dit voldoende zijn voor 10 tot 15 mensen of in ieder geval voor de grote eter die nooit genoeg heeft. De prijs van het enorme bord eten is 600 baht.

Het is een grappig antwoord op de Yo Mamma ‘all you can eat’ aanbiedingen in het westen.

Is Yo Daddy Died de top?

Wanneer een Yo Daddy Died je iets teveel is, heeft Kunakorn alternatieven. ‘Fucking Worth It! Noodles’ en ‘Fucking Idiots’ met excuses voor het taalgebruik, maar het zijn de namen van twee kleinere schotels die minstens 6 personen moet voeden.

Kunakorn kwam op de ideeën van de grote schotels uit pure luiheid. Hij baalde er zo van om voor de grote eters meerdere borden te moeten afwassen dat hij grotere borden heeft gekocht. Veel grotere borden.

Wanneer je denkt dat dit iets teveel is, Kunakorn is al aan het denken aan de overtreffende trap. Yo Daddy Died is nog niet groot genoeg gevonden door Kunakorn’s veel etende klanten. De naam is al bekend ‘Yo Daddy Funeral’, de prijs 990 baht, genoeg voor minstens 15 personen. Op het bord moeten dan minstens 84 porties noodles passen.

Ik hou me liever aan de oude Thaise traditie van vaker kleinere porties eten.

Lees ook

%d bloggers liken dit: