fbpx

Thaise traditionele geneeskunde uit Wat Pho

Wie Thaise massage zegt, zegt eigenlijk Wat Pho. De tempel staat bekend om zijn opleiding tot masseuses en masseurs. De goede dan natuurlijk.

Minder bekend is de bron van kennis van de Thaise traditionele geneeskunde die daar gevonden kan worden. De toeristen die Wat Pho bezoeken kunnen genieten van een aantal bijzonderheden, de enorme liggende boeddha, een goede massage door een van de masseurs van de school en de inscriptie.

Wat Pho

Wat Pho heeft ook een lange Thaise naam: Wat Phra Chetuphon Wimonmangkhlaram Ratwonmahawihan. Nu weet je meteen waarom de korte naam het bekendste is. Het is gebouwd door koning Rama I, tussen 1782 en 1809. Bekend is Wat Pho vanwege liggende boeddha. De school op Wat Pho leidt jaarlijks tussen de 3000 en vijf duizend mensen op.

Verbazingwekkend genoeg is 30 tot 40% daarvan buitenlander. Er wordt nog een andere een soort kennis overdragen behalve Thaise massage: medicijnen. De traditionele vorm van medicijnen wel te verstaan.

Basis van deze kennis zijn de tekeningen en inscriptie op de muren van het interieurs van de tempel.  Op 380 oude marmeren plateaus staan naast de handleidingen voor de massagetechnieken ook recepten voor kruiden geneesmiddelen. Dr Suriya Wongkongkathep heeft recepten gevonden voor ziektes gerelateerd aan zwangerschappen, geboortes en de gezondheid voor moeder en kind.

Thaise traditionele geneeskunde

Sinds 1999 is de kennis gevonden in Wat Pho eigendom van de staat. Een ministeriele verordening voor de promotie en bescherming van de kennis van de Thaise Traditionele Geneeskunde.  De verordening moet het gebruik van de kennis regelen. Het departement wil de opbrengst van het gebruik van de recepten laten terugvloeien in de staatskas.

Dit betreft dan vooral de recepten die voor de commerciële geneeskunde interessant zijn.

Toeristische trekpleister

De historisch belangrijke inscripties in marmer staan op de lijst van Unesco voor de regio Azië en Stille Oceaan regio.

Je vind Wat Pho in het complex van het koninklijk paleis,  Sanamchai Road 2, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn District, Bangkok.

Lees ook

%d bloggers liken dit: