fbpx
Thaise toerisme lijdt flinkUitgelicht 

Thaise toerisme lijdt flink onder maatregelen Coronavirus

Jarenlang werd er flink ingezet op Chinese vakantiegangers. Maar het Thaise toerisme lijdt flink nu er maatregelen zijn genomen tegen reizigers uit China.

Het Grand Palace in Bangkok, de stranden in Pattaya en op Phuket. De afgelopen jaren kon je niet om de Chinese toeristen heen. In een razend tempo denderden ze in grote groepen door de culturele bezienswaardigheden in de Thaise hoofdstad. En massaal werden ze naar de prachtige eilandjes gebracht die Thailand rijk is.

Maar het is even over met de pret voor de ondernemers die er de afgelopen jaren goud geld aan verdienden. Want het Thaise toerisme lijdt flink na de uitbraak van het Coronavirus.

Verontrustende berichten

Uit verschillende steden komen verontrustende berichten. Op Phuket bijvoorbeeld staan 300 tourbussen stil. Simpelweg omdat er geen groepen Chinezen meer zijn om te vervoeren over het eiland.

Dan Pattaya, de badplaats aan de Golf van Thailand. Normaal gesproken is het daar op het strand een komen en gaan van Chinese toeristen die naar Koh Larn gaan. Nu varen er nog maar nauwelijks speedboten uit.

Dat geldt ook voor de vele hotels in Pattaya die afhankelijk zijn van Chinese vakantiegangers. In sommige hotels is slechts 10 procent van de kamers bezet. De groepsreizen uit China zijn namelijk uitgesteld tot nader order, met dus alle gevolgen van dien.

Coronavirus niet de enige reden

Overigens is de uitbraak van het Coronavirus niet de enige reden waarom vakantiegangers wegblijven. Het Thaise toerisme lijdt flink, ook vanwege de sterke baht, de steeds vaker voorkomende luchtvervuiling in Noord- en Centraal Thailand en het feit dat reizigers op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen zoals Vietnam, de Filippijnen en Indonesië.

Lees ook

%d bloggers liken dit: