fbpx
Nieuws Uitgelicht 

Tijgertempel: monniken eruit tijgers erin

Een revolutionair plan van de Nederlandse dierenbeschermer Edwin Wiek, met betrekking tot de zo omstreden tijgertempel. Monniken eruit tijgers erin, dat is zijn oplossing om de dure faciliteiten op het tempelcomplex niet verloren te laten gaan.

Nu zijn Nederlandse dierenbeschermers fanatiek, maar dit is wel een heel andere invalshoek. Uit het voorstel lijkt het alsof het samengaan van monniken en tijgers het probleem is. Uit de onderzoeken blijkt dat in de tempel tijgers misbruikt werden voor andere doeleinden dan die passen in de gedachte van de Nederlander. Wiek werkt al zestien jaar in Thailand vanuit zijn opvangcentrum en hij denkt dat zijn plan in goede aarde zal vallen bij de Thaise autoriteiten en de internationale organisaties die zich ermee bezighouden.

De grote boosdoeners, de monniken, zouden dan niet meer verbonden mogen zijn aan de voormalige tijgertempel. De dierenbeschermer voert al een jarenlange strijd met de monniken, een strijd die ook al driemaal naar de rechtbank leidde. Uitslag: Edwin Wiek 3 – monniken 0.

Monniken eruit tijgers erin, hergebruik faciliteiten

Natuurlijk kun je zeggen dat de monniken fout zijn geweest en waarschijnlijk zijn ze dat ook geweest, maar je moet je ook realiseren dat er een vraag is. Zolang die blijft bestaan zullen er altijd individuen of organisaties zijn die er geld in zien en in de leemte springen om daaraan te voldoen.

Met tijgerwelpjes op sterkwater, kettinkjes van tijgerbot, een slachthuis en ingevroren karkassen heb je bewijs genoeg dat het misging met de tijgers. Ze zijn inmiddels overgebracht naar andere locaties en het complex staat leeg, althans wat de grote katten betreft.

Wiek ziet dat als een soort halve oplossing. Er moeten nieuwe faciliteiten gebouwd worden terwijl die al in op het tempelterrein aanwezig zijn, vindt. Hij wil de monniken eruit, de tijgers erin en het complex inrichten als een educatiecentrum.

Qua bezoekersaantal zal dat geen probleem moeten worden, de beruchte tijgertempel werd drukbezocht. Het complex zou dan overgegeven moeten worden aan een stichting of misschien een semi-overheidsinstelling. De bewoners zijn inmiddels zo besmet met alle misstanden dat er voor hen geen plaats meer is.

Om het te laten werken zou er ook een plan moeten komen om de vraag naar tijgers en alle producten die daarmee samenhangen aan te pakken. Anders duikt er elders een nieuwe ‘tijgertempel’ op.

Lees ook

%d bloggers liken dit: