Thaise straathonden gevaarlijk

We hebben al vaker gewaarschuwd dat Thaise straathonden gevaarlijk zijn. Een Thai geeft ons op video het bewijs dat met de broodnodige liefde sommige gewoon geweldig zijn.

Er zijn volop statistieken die bewijzen dat de Thaise straathonden een slechte reputatie hebben. Dat ligt niet meteen aan de aard van de beestjes. Het komt eerder uit het gebrek aan menselijk contact, slechte verzorging en slechte behandeling. Een hond is zo goed als hij wordt opgevoed. De knuffelaars die we meestal in Nederland hebben, zijn niet de doorsnee aziatische exemplaren.Thaise straathonden gevaarlijk?

Een hond is geen speelgoed, de meeste hebben geen aan- uitknoppen of batterijen. Op een hond aflopen en denken dat hij of zij vriendelijk is, is in Nederland al een risico.

Alle honden hebben een eigen karakter en een eigen wil. Veel contact met mensen en dan een goed en prettig contact maakt dat een hond makkelijk(er) in de omgang wordt.

Ook in Europa worden op dit moment honden (uit bijvoorbeeld Bulgarije) geplaatst door de stichting Houndation bij mensen die een moeilijke start in het leven hebben gehad. De honden dan hé.

Met heel veel liefde, aandacht en respect kun je dan gaan proberen een hond terug te halen uit een voor slechte situatie. Ze worden na een zeer uitgebreide ‘a.p.k.’ , lichamelijk zo gezond mogelijk geplaatst.

Ook in Thailand zijn veel organisaties bezig om het probleem van de straathonden aan te pakken. Ze zijn vaak ziek, besmet met hondsdolheid of iets anders. Ook groeit hun aantal enorm dus een uitgebreid castratie/ sterilisatieprogramma is in gang gezet.

Liefde doet veel voor honden

Op internet gaat er op dit moment een video rond, The First Hug, over een man die het op een heel bijzondere manier aanpakt. Wanneer we de video mogen geloven dan neemt de man eerst ontzettend veel tijd om het beestje op zijn gemak te stellen en naar hem toe te laten komen. De volgende stap is een voorzichtige aanraking die uitmondt in een uitgebreide knuffelsessie. De honden kunnen er geen genoeg van krijgen en veranderen van ‘die gevaarlijke Thaise straathonden’ in honden die iedereen wel in huis zou willen hebben.

Of het allemaal in een sessie gebeurd of na herhaalde bezoeken weet ik niet. Hartverwarmend is het zeker. Hoe mooi zou het niet zijn wanneer je een probleem de wereld uit zou kunnen helpen met liefde.

Deze man heeft er kennelijk een bijzonder talent voor, toch past een waarschuwing van ‘don’t try this at home’. Ook nu nog Thaise straathonden gevaarlijk, zeker wel minstens tot ze een behandeling van de man uit de video hebben gehad.

Het lijkt me wel een mooi doel om je overgebleven kleingeld aan te besteden wanneer je het prachtige Thailand weer gaat verlaten.

Share This Post

Post Comment