fbpx
Thaise snoep: Sprinkhanen in chocoladesausEten en drinken Laatste nieuws 

Thaise snoep: Sprinkhanen in chocoladesaus

Kun je jezelf dit voorstellen: Tussen de zakken chips en wokkels staat een pak met sprinkhanen in chocoladesaus. Vast niet. Toch duurt het niet lang meer voordat deze vorm van Thaise snoep bij ons in de schappen ligt. 

Wie in Thailand geweest is kent ze wel, die eetkraampjes met allerlei gefrituurde insecten. Sprinkhanen, schorpioenen, spinnen, wormen, al die dingen waar wij al van gruwen als ze nog leven.

Laat staan dat we ze zien als een snack, een lekkernij. In Thailand zien ze dat anders. Daar zie je regelmatig iemand een zakje met gefrituurde sprinkhanen naar binnen werken.

Wormen op het strand

Ik heb me daar ook wel eens aan gewaagd. Op een strand in Rayong kocht een Thaise kennis een zakje gefrituurde wormen. Ze duwde het zakje uitdagend onder mijn neus ‘probeer er eens eens, ze zijn lekker’, zei ze met een glimlach die verraden dat ik ze niet zo doen.

Uiteraard nam ik de uitdaging aan. Ik sloot mijn ogen (want dat maakte het makkelijker om de worm in mijn mond te steken) maakte me op voor een vreselijke gewaarwording en… ik proefde walnoten! Het was heerlijk!

De Thai (en andere Aziaten) hebben overigens groot gelijk om juist insecten te snacken in plaats van chips. Insecten zitten vol met eiwitten en die zijn erg goed voor ons lichaam. Dat kun je van de chips niet zeggen. Ze zijn ook niet vet.

Thaise snoep

Zo bekeken, is het grijpen naar een zak met sprinkhanen in chocoladesaus in plaats van de gebruikelijke Pringles nog niet eens zo gek. Het assortiment is trouwens redelijk uitgebreid. Je het verder nog schorpioenen in wodka en krokante wormen. En de sprinkhanen kun je krijgen in diverse smaken: Van zeewier tot barbecue.

Welke smaak wil jij weleens proberen?

Lees ook

%d bloggers liken dit: