fbpx
Praktische informatie 

Big Brother: Thaise simkaart voor toeristen

Een tweede telefoon of een aparte Thaise  simkaart voor toeristen op vakantie in Thailand is superhandig. Met een Thais nummer kun je makkelijk en zonder veel extra kosten met je reisgenoten praten, nadeel de Thaise regering weet precies waar je bent.

Als een groep Japanners achter elkaar lopen doen wij niet als westerse toeristen. Uit ervaring weet bijna ieder dat je elkaar snel kwijt raakt, zeker in een grote stad als Bangkok. Wat is dan makkelijker dan even de telefoon te pakken en te zeggen waar je bent en wanneer je op de ontmoetingsplek bent. Nadeel is wel dat in het buitenland bellen wel duur is. verschillende maatschappij bieden internet aan in het buitenland voor een vast bedrag maar zit daar ook bellen bij?
Thaise simkaart voor toeristen bestaat al lang

Zo’n 10 jaar geleden toen ik voor het eerst naar Thailand kwam zag ik het gemak al van een tweede toestel meenemen en ter plekke een simkaart kopen. Hartstikke goedkoop, prepaid bij elke 7/11 bij te vullen. Was zelfs handig voor naar Nederland bellen, veel goedkoper dan met je Nederlandse 06 nummer.

Ben zelfs op zoek gegaan naar een toestel met de mogelijkheid voor 2 simkaarten tegelijkertijd. Ik was vast niet de eerste die op het idee kwam en er moeten vast honderdduizenden van die simkaartjes verkocht zijn. Na een jaar verviel je nummer geen probleem voor een paar baht een nieuwe.

Internationaal beginnen er problemen te ontstaan rond om die makkelijk verkrijgbare en anonieme simkaarten. Terreurdreiging is een van de problemen waarom men graag wil weten wie achter een bepaald nummer zit. Er is iets voor te zeggen.

Kaart toont regering waar je bent

Nu zijn er in Thailand twee soorten simkaarten. De Thai kopen de simkaarten waarvoor ze zich wel moeten identificeren en voor de buitenlanders is de tweede soort bedacht. De Thaise simkaart voor toeristen is voorzien van een opsporingssysteem zodat kan worden nagegaan waar de kaart is. Dus toeristen moeten zich identificeren en worden gevolgd.

Soms handig wanneer iemand verdwijnt kan hij of zij via de simkaart teruggevonden worden, of in ieder geval zijn telefoon. Buitenlanders die van een misdaad worden beschuldigd kunnen zo worden opgespoord, maar die zullen wel slim genoeg zijn om na hun misdrijf de simkaart weg te gooien.

Bigbrother

Qua privacy is er wel een probleem dat wanneer je zo’n simkaart kocht altijd door de regering te volgen bent, velen zullen zeggen wat maakt mij dat uit, ik heb niets te verbergen. Andere hebben daar mee problemen mee. Ik denk dat de Nederlandse regering er niet mee weg zou komen wanneer zij de beschikking zouden hebben over een mogelijkheid je continue te kunnen volgen.

De Thaise autoriteiten hameren er op dat het voor de nationale veiligheid is, eens kijken hoe de toeristen er op reageren wanneer zij het zich realiseren.Lees ook

%d bloggers liken dit: