fbpx
thaise simkaart kopenAchtergrond Uitgelicht 

Thaise simkaart kopen? Wij geven je tips!

Internet op je telefoon is tegenwoordig onmisbaar. Wil je bij aankomst in Thailand direct een Thaise simkaart kopen? Wij helpen je op weg.

Tot een paar jaar geleden was een Thaise simkaart kopen een fluitje van een cent. Je liep naar de dichtstbijzijnde 7 Eleven en na een paar minuten was je al online.

Tegenwoordig is het iets ingewikkelder voor je helemaal los kunt gaan met het uploaden van foto’s op je Facebook en Instagram. Ik leg je uit hoe je nu een simkaart kunt kopen.

Na aankomst in Thailand direct online

Al bij aankomst op Suvarnabhumi Airport heb je de mogelijkheid om er 1 aan te schaffen. Zowel AIS, DTAC als True hebben een verkooppunt op de luchthaven. Aangezien iedereen tegenwoordig online wil zijn, kun je het nadeel al wel raden… Het is er altijd druk!

Maakt het jou niet veel uit en heb je er wel wat tijd voor over om te wachten? Dan kun je aansluiten in de rij. Alle providers hebben aanbiedingen voor toeristen. De medewerkers helpen je op weg en binnen no-time heb je mobiel internet op je smartphone.

Geen zin om te wachten?

Ik kan me voorstellen dat je na een lange vlucht geen zin hebt op lange wachtrijen. In elk groot winkelcentrum in Thailand hebben de providers ook een winkel. Na het inchecken in je hotel, hostel of guesthouse kun je daar eveneens een Thaise simkaart kopen.

Vergeet dan niet om je paspoort mee te nemen, want deze heb je nodig voor de registratie. In deze winkels zijn de medewerkers eveneens heel behulpzaam en helpen je graag met het kiezen van de juiste bundel en het installeren van de simkaart.

Dan nog de vraag welke provider nu het beste is? Eigenlijk maakt het niet heel veel uit. AIS schijnt de beste dekking in Thailand te hebben, terwijl True het snelste 4G heeft. DTAC zit er een beetje tussenin.

Lees ook

%d bloggers liken dit: