fbpx
Thaise reddingsactie is geslaagdUitgelicht 

Thaise reddingsactie is geslaagd: iedereen uit de grot

De Thaise reddingsactie is geslaagd. Alle jongens en hun coach zijn uit de grot gehaald. Ze worden nu overgebracht naar het ziekenhuis en daar verder behandeld.

Vandaag was het D-day. De dag waarop de laatste 5 uit de grot gehaald moesten worden. Rond 18.30 uur Thaise tijd kwam het bevrijdende nieuws naar buiten: De Thaise reddingsactie is geslaagd.

Twitter ontplofte. Internationale media berichtten direct op hun websites. Sommige televisiezenders onderbraken zelfs hun uitzendingen ervoor.

Opgelucht

Heel Thailand is opgelucht. De 12 jongens en hun coach zijn van iedereen geworden. De bevolking leefde intens mee. Van het moment dat ze vermist waren tot de hoop bijna was opgegeven.

Maar ineens werden ze gevonden. Daarna ging het snel. Zondag kwamen 4 jongens uit de grot. Maandag nog eens 4. En vandaag dus de laatste 4 en hun coach.

De Thaise reddingsactie is geslaagd. Hoe nu verder? Zoals gezegd worden ze nu allemaal naar het ziekenhuis in Chiang Rai overgebracht om onderzocht te worden. Daar kunnen ze verder aansterken. Vooral de coach schijnt in een zwakke toestand te verkeren.

Verhaal uit een jongensboek

Ondertussen gaat op sociale media al het gerucht de ronde dat filmproducenten het verhaal al hebben geclaimd. Het is natuurlijk een film met een emotioneel einde. En gelukkig is het in het echt ook goed afgelopen…

Lees ook