fbpx
thaise prepaidsimkaart kopenAchtergrond Praktische informatie Uitgelicht 

Thaise prepaidsimkaart kopen: 5 tips waar je op moet letten

Iedereen wil tegenwoordig online zijn. Ook tijdens je vakantie in Thailand. Een Thaise prepaidsimkaart kopen is dan een zeer handige oplossing.

Voorheen was dat heel eenvoudig. Je ging naar 7 Eleven, gaf je jouw mobieltje aan de medewerkster en zij activeerde het.

Tegenwoordig komt daar net even wat meer bij kijken. Ik geef je 5 tips waar je op moet letten als je een Thaise prepaidsimkaart kopen gaat.
thaise prepaidsimkaart kopen

Checklist

1. Neem altijd je paspoort mee. Sinds een paar jaar is het namelijk verplicht om jezelf te registreren als je een lokaal simkaartje koopt. Heb je jouw paspoort niet bij je, dan krijg je ook geen simkaart mee. Denk hier dus aan.

2. Bij aankomst op Suvarnabhumi Airport kun je al meteen een Thaise prepaidsimkaart kopen bij 1 van de 3 providers: True, AIS of DTAC.

3. Heb je op het vliegveld geen tijd? Dan kun je naar een winkel van een van de providers gaan. Je vindt ze in elke grotere shopping mall in Thailand.

4. Welk netwerk is dan het beste? TRUE heeft verreweg het beste 4G-netwerk van Thailand, terwijl AIS bekend staat als de provider met het beste netwerk qua dekking. DTAC zit daar tussenin.

5. Van plan om veel foto’s en video’s te gaan delen via Facebook, Instagram, Twitter? Kies dan voor een ruime databundel. Zeker in deze tijd waarin je heel gemakkelijk via het internet kunt bellen, zijn belminuten nog nauwelijks van toepassing.

Smartphone als hotspot

In de meeste shops spreken de medewerkers voldoende Engels om te begrijpen wat je precies wilt. Als je op reis vaak je laptop bij je hebt en niet iedere keer overal wilt zeuren om het wifiwachtwoord, dan kun je jouw smartphone als hotspot gebruiken.

Zeker als je hebt gekozen voor een ruime databundel is dit ideaal. Op die manier ben je altijd voorzien van snel internet. Voor zo’n bundel betaal je een paar honderd baht – afhankelijk van de hoeveel GB’s die je wilt.

Lees ook