Thaise prepaidsimkaart kopen: 5 tips waar je op moet letten

Iedereen wil tegenwoordig online zijn. Ook tijdens je vakantie in Thailand. Een Thaise prepaidsimkaart kopen is dan een zeer handige oplossing.

Voorheen was dat heel eenvoudig. Je ging naar 7 Eleven, gaf je jouw mobieltje aan de medewerkster en zij activeerde het.


Tegenwoordig komt daar net even wat meer bij kijken. Ik geef je 5 tips waar je op moet letten als je een Thaise prepaidsimkaart kopen gaat.
thaise prepaidsimkaart kopen

Checklist

1. Neem altijd je paspoort mee. Sinds een paar jaar is het namelijk verplicht om jezelf te registreren als je een lokaal simkaartje koopt. Heb je jouw paspoort niet bij je, dan krijg je ook geen simkaart mee. Denk hier dus aan.

2. Bij aankomst op Suvarnabhumi Airport kun je al meteen een Thaise prepaidsimkaart kopen bij 1 van de 3 providers: True, AIS of DTAC.

3. Heb je op het vliegveld geen tijd? Dan kun je naar een winkel van een van de providers gaan. Je vindt ze in elke grotere shopping mall in Thailand.

4. Welk netwerk is dan het beste? TRUE heeft verreweg het beste 4G-netwerk van Thailand, terwijl AIS bekend staat als de provider met het beste netwerk qua dekking. DTAC zit daar tussenin.

5. Van plan om veel foto’s en video’s te gaan delen via Facebook, Instagram, Twitter? Kies dan voor een ruime databundel. Zeker in deze tijd waarin je heel gemakkelijk via het internet kunt bellen, zijn belminuten nog nauwelijks van toepassing.

Smartphone als hotspot

In de meeste shops spreken de medewerkers voldoende Engels om te begrijpen wat je precies wilt. Als je op reis vaak je laptop bij je hebt en niet iedere keer overal wilt zeuren om het wifiwachtwoord, dan kun je jouw smartphone als hotspot gebruiken.

Zeker als je hebt gekozen voor een ruime databundel is dit ideaal. Op die manier ben je altijd voorzien van snel internet. Voor zo’n bundel betaal je een paar honderd baht – afhankelijk van de hoeveel GB’s die je wilt.

5 Comments - Write a Comment

 1. Gewoon binnen lopen bij de shops van de provider.
  7/11 heeft alleen true en Dtac.
  Maar de sim in de telefoon doen wordt bij de meeste niet gedaan.
  Laat staan dat ze weten hoe je een apn er in moet zetten. Niet alle telefoons hebben automatisch de internet instellingen voor de verbinding gereed.
  Dit moet gewoon even handmatig gedaan worden.

  Reply
  1. Beste Kees, dat is niet waar. Toevallig afgelopen week in Terminal 21 in Bangkok nog een prepaidsimkaart aangeschaft met een kennis van mij. De AIS-medewerkster plaatste de simkaart en installeerde de app, waarop je het dataverbruik bij kunt houden. Kortom: als je daar om vraagt, dan wordt dat ter plekke geregeld.

   Reply
 2. · Edit

  Sim kaart via 7/11 kopen is lastig, ze hebben vaak geen kaas gegeten van het aanpassen van je telefoon. Als je weer naar Thailand gaat, zet je voor vertrek nog wat op de kaart. Dit tegoed is een jaar geldig, en dan kan je gewoon je oude kaartje weer gebruiken, met het oude nummer uiteraard.

  Reply
 3. Bij 7/11 zeggen ze vaak dat het ‘op’ is, maar eerlijk gezegd hebben ze helemaal geen zin om met een smartphone jou paspoort gegevens over te typen voordat je je SIM kaart mag afrekenen.

  Reply
 4. Wandel gewoon binnen bij 1 van de dtac/ais of true shops welke te vinden zijn op vele locaties.
  Hier hebben ze er meer kaas van gegeten en hebben tijd voor je om het gewoon klaar te maken.
  De 7/11 medewerkers hebben vaak niet het geduld om hé te helpen. Om op te waarderen zijn ze goed in.
  Installeren van sim kaarten en de apn instellingen gereed te maken indien nodig wordt het lastig.
  Laat staan dat ze goed Engels spreken.
  De company shops vind je in alle grote plazas.

  Een internet bundel geeft ook meestal toegang tot free wifi.
  Deze code kun je ook gebruiken om met laptop of tablet op internet te gaan.
  Je hoeft dan geen hotspot te maken.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.