Thaise premier: stop met oplichten van toeristen in Thailand!

Een opvallende oproep van premier Prayuth aan zijn burgers: stop met het oplichten van toeristen in Thailand. Volgens hem schaadt dit het prachtige imago van het land.

De reden voor deze oproep is een aantal Australische toeristen op Phuket. Zij wilden van het vliegveld naar hun hotel in een minibusje. Voor het ritje betaalden zij 3.000 baht, terwijl dit normaal gesproken nooit meer dan 1.000 tot 1.500 baht kost.


De Aussies lieten het er niet bij zitten en stapten naar de politie. Toen de Thaise premier hiervan hoorde, was hij woest. Volgens hem tasten deze incidenten het imago van Thailand als vakantieland aan. Hij vraagt operators om dit niet nogmaals te laten gebeuren.

Het oplichten van toeristen in Thailand is aan de orde van de dag. In taxi’s, tuk tuk’s, restaurants, bars, bij scooter- en jetskiverhuur en ga zo maar door. Vakantiegangers zijn immers een makkelijke prooi.

Veel voorbeelden van oplichting

De oplichters spelen vaak samen onder één hoedje met de politie, die dan weer meedeelt in de ‘opbrengst’. Hoeveel van dit soort voorbeelden zijn er in de loop der jaren wel niet opgedoken in het nieuws?

De reden voor deze oproep komt overigens niet uit de lucht vallen. Afgelopen week werd in het Thaise nieuws bericht over lege stranden op Phuket en in Pattaya. Mensen die afhankelijk zijn van het toerisme, klagen steen en been.

Of deze oproep van de Thaise premier gaat helpen, vraag ik me overigens af. Eerlijk gezegd: ik denk het niet.

15 Comments - Write a Comment

 1. er mag niks meer, Frank leg es uit, zat op een monument freaken of zo? ze hebben het echt gehad met de westerse lompheid. Maar sukses in Cambodja. Vrienden van me, Thailand -gangers, probeerden het ook eens. In Phnom Pen huurden ze een scooter. Ze gingen ergens wat drinken> Mensen kwamen zeggen: waren jullie niet op een scooter? nou kijk maar, en de scooter bleek foetsie. waarschijnlijk volgen ze je tot je m ergens neerzet en laden m dan in. Dan kun je dokken, ze waren 500 E kwijt. Ik hoor over thailand dit soort dingen niet, maar ja waar t overspoeld wordt krijg je vanzelf hebberigheid. Vorig jaar op Koh Paghnan (geloof ik) werd een Belg door 7 man in elkaar geramd. Met zn vriendin verlieten ze zonder betalen het terras. Ze vonden dat ze te lang moesten wachten op de volgende bestelling. misschien moet je hier maar eens een topic maken over waar je heen wil als je goedkoop zat en bestolen wil worden, en waar t nog puur is. Hoewel, ha nee liever niet (Pai, werden daar 2 jaar geleden niet 3 man neergeschoten?). Ik mijdt al die plekken, en heb al 7 jaar de fijnste vakanties (heb 25 landen bezocht, en hoef alleen nog maar thailand.)

  Reply
  1. Hmm. Even door het dictee heen geworsteld. Weggaan zonder betalen deugt niet ook al laten ze je irritant lang wachten. Echter mensen met 7 man in elkaar slaan is laf, schandalig, misdadig en versterkt de opvatting van veel westerse toeristen dat Thailand niet meer veilig is .

   Het eeuwige gezwam over lompe westerse toeristen is echt afgezaagde bullshit om Thais wangedrag te rechtvaardigen. Het overgrote deel van de westerse toeristen gedraagt zich meer dan correct!

   Reply
   1. tja, het overgrote deel van de Thais gedraagt zich ook voorbeeldig, wat heeft dat met het onderwerp te maken: de verloedering van het land door het overspoeld worden door westerse tokkies, zoals het overal ter wereld gebeurt..

    Reply
    1. Bij het onderwerp blijven! Ja daar is jouw bericht van 19 juli 2019 at 14:20, die om een reactie vroeg, een mooi voorbeeld van.

     Dat onderwerp is niet dat het land “overspoeld wordt met tokkies” maar het verzoek van de Thaise premier te matigen met toeristen op te lichten! En daar bedoelde hij niet eens de wijd verspreide dubbele prijzen (zelfs in veel ziekenhuizen) voor toeristen mee!

     Reply
  2. Dat van die scooters pikken gebeurt in Thailand anders ook.
   Het zijn vooral de Chinezen en Indiers die zich misdragen en alles zo goedkoop mogelijk willen, en ook Engelsen durven het zwijn uit te hangen, maar we worden allemaal over dezelfde kam gescheerd (en dit hoor ik van de Thai zelf). Maar je hoeft mij niet te geloven dat veel westerlingen Thailand links laten liggen, ga een kijkje nemen in Pattaya en je ziet het zelf

   Reply
 2. Jammer van de scepsis in de onderste regel, zegt zoveel over ons Nederlanders, kan dat eens anders? De reactie van Koos slaat echt alles. als dat maatgevend is voor de Thailandganger verspil ik hier mn tijd.

  Reply
 3. De premier heeft gelijk, veel van de prostituees vragen tegenwoordig schandalige prijzen!

  Reply
  1. Is dat net zo schandalig als onder schuilnamen reageren, Rogier?

   Reply
   1. Tja we zijn niet allemaal even pienter. Ik bedoelde het uiteraard sarcastisch!

    Reply
    1. en je denkt dat dat grappig is? Hou toch op met dat getrol joch.

     Reply
     1. @Rob. Met zo’n reactie is het overduidelijk wie hier de humorloze trol is!

      Ja ik vond het best grappig gezien al het geklaag over de hoge prijzen in de betreffende bedrijfstak.Maar ja je kan niet alles weten:)

     2. en omdat jouw humor de mijne niet is, en ik de enige niet ben, ben ik humorloos, joost, wij zijn uitgeluld.

     3. @Rob 20 juli 2019 at 16.02. Humor! Ik denk dat je het gewoon niet snapte en nu een ander erbij haalt. Sterk hoor. We kennen nu wel jouw humor, een toerist die afgetuigd wordt door 5 man! Ja we zijn nu echt “uitgeluld”, joch!

 4. Thailand heeft bij veel mensen afgedaan als ideaal vakantieland. Te duur, barslechte wisselkoers, al lang niet meer the land of smiles, er mag niks meer en veilig is het er ook niet echt meer. Ik ga ook volgende keer Cambodja eens verkennen en enkel nog paar daagjes naar Bkk voor de familie van mijn vrouw.

  Reply
 5. Ik denk het ook niet. Erger, minder legale inkomsten zal dergelijke criminelen Thai-en agressiever maken. Wat me trouwens opvalt is dat ik nooit meer iets hoor over de jetski maffia. Is dat echt opgehouden of wordt het stil gehouden, gecensureerd?

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.