fbpx
oplichten van toeristen in thailandUitgelicht 

Thaise premier: stop met oplichten van toeristen in Thailand!

Een opvallende oproep van premier Prayuth aan zijn burgers: stop met het oplichten van toeristen in Thailand. Volgens hem schaadt dit het prachtige imago van het land.

De reden voor deze oproep is een aantal Australische toeristen op Phuket. Zij wilden van het vliegveld naar hun hotel in een minibusje. Voor het ritje betaalden zij 3.000 baht, terwijl dit normaal gesproken nooit meer dan 1.000 tot 1.500 baht kost.

De Aussies lieten het er niet bij zitten en stapten naar de politie. Toen de Thaise premier hiervan hoorde, was hij woest. Volgens hem tasten deze incidenten het imago van Thailand als vakantieland aan. Hij vraagt operators om dit niet nogmaals te laten gebeuren.

Het oplichten van toeristen in Thailand is aan de orde van de dag. In taxi’s, tuk tuk’s, restaurants, bars, bij scooter- en jetskiverhuur en ga zo maar door. Vakantiegangers zijn immers een makkelijke prooi.

Veel voorbeelden van oplichting

De oplichters spelen vaak samen onder één hoedje met de politie, die dan weer meedeelt in de ‘opbrengst’. Hoeveel van dit soort voorbeelden zijn er in de loop der jaren wel niet opgedoken in het nieuws?

De reden voor deze oproep komt overigens niet uit de lucht vallen. Afgelopen week werd in het Thaise nieuws bericht over lege stranden op Phuket en in Pattaya. Mensen die afhankelijk zijn van het toerisme, klagen steen en been.

Of deze oproep van de Thaise premier gaat helpen, vraag ik me overigens af. Eerlijk gezegd: ik denk het niet.

Lees ook

%d bloggers liken dit: