Veel Thaise overheidssites besmet met malware

Thaise overheidssites besmetVorig maand zijn aanvallers erin geslaagd om bijna 100 websites van de Thaise overheid over te nemen en te gebruiken voor het verspreiden van malware. In totaal werden 500 verschillende aanvallen vanaf de gekaapte websites uitgevoerd, zo laat internetbedrijf Netcraft weten.

Zodra bezoekers met onbeschermde computers de websites bezochten raakten ze met malware geïnfecteerd. Eén van de gekaapte websites werd daarnaast gebruikt voor het uitvoeren van een phishingaanval op creditcardhouders. Het ging onder andere om websites van Thaise politiekorpsen en het leger.


Niet alleen Thaise overheidssites besmet

Volgens Netcraft genieten overheidssites vaak meer vertrouwen dan andere websites. Een bijkomend probleem voor Thaise internetgebruikers is daarbij de politieke situatie in het land. “Het opruimen van deze aanvallen zal zeer waarschijnlijk niet de hoogste prioriteit van Thailand hebben, het land is verlamd sinds de verkiezingen door demonstranten werden geblokkeerd”, stelt Netcraft. Het ziet er ook niet naar uit dat op korte termijn daar verandering in komt, dus Thailand zal voorlopig nog wel een van de belangrijkste besmetting haarden voor malware zijn.

De besmette Thaise overheidssites zijn verantwoordelijk voor 85% van alle malware die wereldwijd op overheidssites werd aangetroffen.

Naast Thailand blijkt ook de Chinese overheid de zaakjes niet op orde te hebben, daar werden ook verschillende besmette websites aangetroffen. Bij elkaar waren Thailand en China verantwoordelijk voor 95% van alle malware die in april op overheidssites werd aangetroffen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.