Thaise overheid: Smog in Bangkok niet ernstig

Als je nu in de Thailand bent, en je volgt de lokale nieuwsberichten, dan kan het idee ontstaan dat de smog in Bangkok niet ernstig is. De Thaise overheid zegt dat namelijk. 

Het is een herhalend fenomeen in Thailand om de zaken af te zwakken. Dat heeft namelijk te maken met de Aziatische cultuur. Daar wordt te allen tijden voorkomen dat men gezichtsverlies leidt. Toegeven dat er sprake is van ernstige luchtverontreiniging waar je op dit moment niet zoveel aan kan doen, is behoorlijk gezichtsverlies.


Daar komt bij dat Thailand een militaire dictatuur kent. De media zijn strikt aan banden gebonden. Kritiek op de junta wordt zwaar bestraft. Dus berichten die de Thaise overheid doet, worden vaak kritiekloos overgenomen.

Europese richtlijnen

Als we de Europese regels erop los laten, dan mag de hoeveelheid fijnstof niet de waarde van 25 µg/m per dag overschrijden. De laatste tijd liggen die waarde voor Bangkok rond de 80 µg/m. Dat is dus drie keer de maximale toegestane hoeveelheid. En dan is er dus sprake van ernstige smog in Bangkok. Deze kaart wijst dat ook uit, kijk naar de waarde voor PM2.5, dat is de fijnstof voor Bangkok.


De Thai nemen de smog ondertussen op een humoristische wijze op de korrel. In het bovenstaande bericht zie veel grappige foto’s die door Thai zijn bewerkt.

Lach er om, met mondkapje als je dit buiten leest. Neem ondertussen de verontreiniging wel serieus. Het lijkt erop dat de kwaliteit van de lucht boven de Thaise hoofdstad nog tot eind maart slecht blijft.

2 Comments - Write a Comment

 1. Vandaag maandagmorgen 5 uur 165
  Nergene beneden de 150
  Alle mondkapjes zijn op. DIT WORDT EEN RAMP.

  Reply
 2. In Thaikand begint de gevarenzone bij 50 en hoger. W.H.O. stelt 30
  Wij wonen in Nonthaburi gister 112 nu 107
  “UNHEALTHY”staat erbij
  80 in Bangkok ken ik niet.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.