fbpx
Thaise olifantenparkenOntdek Thailand 

Thaise olifantenparken die je kunt vertrouwen

Als reiziger die ook iets om de wereld geeft, sta je voor een dilemma als jou een olifantenritje wordt aangeboden. Aannemen of niet? Hier zijn vijf Thaise olifantenparken die je kunt vertrouwen.

Als wereldbewuste reiziger is je eerste reactie vast en zeker: Vergeet het maar! Die beesten zijn geslagen en gemarteld totdat ze doen wat de trainer wil. Hier wil je niet aan meewerken.

Maar er zijn ook Thaise olifantenparken die je juist het beste voor hebben met de olifant. En daar kun je best plezier met het enorme beest hebben en een ritje maken. Maar zie maar eens door het bomen het bos maar eens. Laat ons daarom een handje helpen. Dit zijn vijf Thaise olifantenparken die je met een gerust hart kunt bezoeken. Maar ook donaties zijn meer dan welkom!

Elephants World Kanchanaburi

90/9 Moo 4, Ban Nong Hoi, Mueang Kanchanaburi District, +66 86 335 5332   https://www.elephantsworld.org 

Elephants World geeft oude, zieke en mishandelde olifanten een tehuis waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Het motto is dat de rollen nu omgedraaid worden: wij werken voor de olifanten en niet andersom.

Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met olifanten die eindelijk hun liefdevolle (rust)huis hebben gevonden. U helpt ze door hen te verzorgen, een onvergetelijke belevenis!

Thaise olifantenparken The Golden Triangle Asia Elephant Foundation

Chiang Saen, 053-910-200. www.helpingelephants.org

Dit park is zit direct naast het Anantara Golden Triangle Resort. De mensen achter het park zetten zich in om mishandelde olifanten er weer bovenop te helpen. Ze leiden ook de berijders van de olifanten op, zodat de olifant in de toekomst een beter bestaan krijgt.

Veel berijders (mahouts) hebben geen idee hoe ze een olifant moeten behandelen, wat vaak resulteert in mishandeling van het dier, dat uit angst koppig wordt. Mocht je ze willen steunen, dan maak een donatie over op dit paypalaccount www.helpingelephants.org/donate.html

Friends of the Asian Elephant

350 Moo 8, Ram-Indra Soi 61, 02-945-7124/-6, www.elephant-soraida.com

Dit park bestaat al meer dan 20 jaar en was destijds het eerste ziekenhuis voor olifanten. Olifanten worden hier gratis en belangeloos geholpen. Het ziekenhuis heeft speciale apparatuur in huis en ervaren ziekenhuizen.

Zonder enige ervaring kun je er geen vrijwilliger worden, maar je kunt altijd geld sturen naar bankrekeningnummer 111-2-27207-8, Siam Commercial Bank, Ratchayothin branch.

Thaise olifantenparken Elephant Nature Park

1 Ratmakka Rd., Phra Singh, Chiang Mai, 053-272-855. www.elephantnaturefoundation.org  

Dit olifantenpark ligt op een uur rijden van Chiang Mai en het biedt de olifanten een natuurlijke omgeving waar ze vrij kunnen rondlopen en een vredig bestaan kunnen leiden. Het beidt onderdak aan 30 olifanten die uit handen van hun eigenaren zijn gered.

Je kunt er vrijwilliger worden, dan word je begeleidt door een vakkundig team. Je kunt ze ook bezoeken (een hele dag) en dan leer je alles over de olifant. Kosten: 2500 baht (55 euro) inclusief lunch en vervoer van- en naar het park. Je kunt er ook een week bivakkeren, dan bedragen de kosten  12000 baht (270 euro).

Wildlife Friends Foundation

Moo 6,Tambon Thamairuak, Amphoe Thayang, Petchaburi. 032-458135. www.wfft.org

Deze stichting , die is opgericht door Nederlander Edwin Wiek, heeft honderden gewonden en mishandelde dieren opgevangen, waaronder ook olifanten. Het heeft ook promotiecampagnes om de Thai (en vooral de kinderen) te vertellen hoe schadelijk het mishandelen van dieren eigenlijk is, maar ook het jagen op dieren die tot de wildlife behoren.

Bij WFFT kun je een dier adopteren, waaronder ook olifanten. Kosten zijn 1500 baht (35 euro) per jaar. Bekijk hier de dieren die je kunt adopteren:  www.wfft.org/adoptions. Je kunt ook gewoon geld doneren op Siam Commercial Bank, Thayang Branch, rekeningnummer: 708-208086-6.

Lees ook

%d bloggers liken dit: