Thaise olifant neemt wraak op parkwachters

Veel toeristen die in Thailand de jungle intrekken willen graag wilde dieren zien. Olifant Ronaldinyo wil de toeristen graag ten dienste zijn en verscheen op de verbindingsweg door de jungle van Nationaal park Khao Yai.

De Thaise parkofficials wilde hem liever weg hebben en begonnen hem op te jagen, niet leuk vond Ronaldinyo en de Thaise olifant neemt wraak.

De auto van de goedwillende parkofficials was het slachtoffer van de wraakactie. Schade: een voorruit en twee gedeukte zijkanten. Je moet niet sollen met olifanten.Thaise olifant neemt wraak

Olifanten in gevangenschap en schijnbaar ook in de vrije natuur, hebben wel eens last van slecht humeur. De grote kolossen zijn al voorzichtig te benaderen wanneer ze goede zin hebben. Thaise olifant Ronaldinhyo wilde duidelijk zijn territorium afperken met zijn gedrag. Olifanten zijn er tenslotte al langer dan de mens en zeker langer dan die lastige auto’s die op zijn terrein komen.

De weg tussen de entree van het park en de Haew Suwat waterval moest afgesloten worden. De olifant bleef zijn spierballen tonen en ging niet in op het opjagen van het parkpersoneel.

Zaak wordt achter gesloten deuren afgehandeld

Voor het oplossen van het probleem moesten alle toeristen weg zijn. De vast ontzettend van het voorval genietende toeristen zouden de parkwachters alleen maar in de weg lopen. We gaan er natuurlijk van uit dat het personeel de olifant verder met vriendelijk dwang en een lichte aanmoediging terug in de jungle hebben gejaagd.

Olifanten hebben een erg goed geheugen en misschien vond hij de aandacht wel leuk of vindt hij de overlast van de auto’s op zijn terrein echt te veel. Dan komt dit spektakel misschien de komende weken vaker voor.

Dan moet het park maar kaartjes gaan verkopen voor deze attractie. Mensen reizen tenslotte naar Afrika om olifanten in het wild en van dichtbij te zien. Dus kan Thailand er wel een graantje van meepikken.

Share This Post

Post Comment