fbpx

Thaise natuurparken op de schop

De nationale parken in Thailand zijn indrukwekkend. Het departement van nationale parken vindt ze nog niet mooi genoeg, het gooit 50 Thaise natuurparken op de schop.

Kosten 500 miljoen baht. Het geld komt onder andere uit een hogere opbrengst van de parken in het zuiden van Thailand. Er is een nieuw systeem geïntroduceerd om entree gelden te innen. Hierdoor gaan de entreegelden omhoog van 800 miljoen baht naar 1,2 miljard baht bij 13  miljoen bezoekers.

Er is een hoop te doen geweest over het nieuwe systeem, maar het oude systeem stond meer open voor fraude en diefstal.Wat wordt beter?

Vanuit het departement is het hoofddoel de aantrekkingskracht van de parken voor toeristen te verhogen. Daarvoor gaan ze faciliteiten rond de parken verbeteren of aanbrengen. Je kunt dan denken aan meer of betere toiletten en restaurantvoorzieningen. In Thailand is tenslotte elke tijd een goede tijd om wat te eten.

De voorzieningen zouden dan meer op peil komen in vergelijking met de natuurparken in de omringende landen en de parken van de ‘wereldklasse’.

Ook in de personele sfeer wordt er meer gedaan zoals het aanstellen van gastheren en -vrouwen.

Het plan moet in de komende 5 jaar worden uitgevoerd, naast de eerder genoemde voorzieningen die de kwaliteit van het park moeten verbeteren komen er ook een aantal landschappelijke ingrepen en het aanpakken van de afvalverwerking. Hier mee moeten de parken een stuk aantrekkelijker worden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: