fbpx
Thaise marktenAchtergrond Uitgelicht 

Thaise markten zijn een bezoek waard

Tempels, strand, massagesalons en…. shoppen in de mega-winkelcentra. Helaas worden Thaise markten vaak overgeslagen door toeristen. Terwijl die juist een bezoekje waard zijn!

Het ene moment heerlijk geurende bloemen en kruiden, het andere moment kijk je je ogen uit vanwege de (voor westerlinge) rare dingen die je tegenkomt. Kijk bijvoorbeeld niet raar op als je ineens oog in oog staat met een hele varkenskop!

Maar ook liefhebbers van handwerk kunnen hun hart naar believen opmaken. En fotografen: Een Thaise markten zij erg fotogeniek. Alleen al de lichtval. Om het nog maar niet over alle kleuren te hebben!

Thaise markten

Alles verkrijgbaar

Markten zijn in Thailand het centrum van het bestaan. Je kunt verse vis, vlees of groenten kopen voor diegene die wil koken. Maar ook kant-en-klare maaltijden in plastic zakjes. Even opwarmen en klaar.

Verder zijn vrijwel alle huishoudelijke spullen te koop, soms ook kleding, gordijnen, kruiden, bloemen, handwerk en zelfs goudvissen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er te koop.  De grote winkel winkelcentra als Central World en MBK zijn de hemel voor shoppers. Maar Thailand heeft ook prachtige dag- en avondmarkten.

Video Thaise markten

Je hebt natuurlijk de beroemde als Chatuchak weekendmarkt en Maeklong Railway Market in Samut Songkhram (lees hier de top 10) maak bezoek ook eens de markt bij jouw hotel of appartement op de hoek. De video hieronder van Thai Guru online-magazine laat je prachtig zien wat je allemaal op zo’n markt kunt krijgen. Een ware lust voor oog, oor en mond!

Lees ook

%d bloggers liken dit: