F Thaise junta scoort goed volgens onderzoek - Hier is Thailand.nl
Thaise junta scoort goedNieuws 

Thaise junta scoort goed volgens onderzoek

Thaise junta scoort goed De National Council for Peace and Order (NCPO) doet het prima volgens de Thai. De Thaise junta scoort goed in een onderzoek van de Suan Dusit universiteit.

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat het Thaise leger de macht greep in het eigen land. De staatsgreep was destijds nodig om een verdere escalatie van demonstraties te voorkomen. Immers, er waren al gewonden en zelfs doden gevallen.

Thaise junta scoort goed

In die twee maanden tijd is de Thaise junta begonnen met het aanpakken van veel problemen. Onder meer de misstanden in het openbaar vervoer (denk aan de taximaffia) genieten veel aandacht, net als de stranden in toeristische oorden als Phuket en Pattaya waar Jan en Alleman maar kon doen waar die zelf zin in had.

De Thaise junta scoort goed, zo blijkt dus uit een onderzoek van Suan Dusit. Generaal Prayut en zijn mannen krijgen een score van 8.87 uit 10 na twee maanden aan de macht te zijn. Het onderzoek werd gehouden onder 1.689 mensen door heel Thailand in de periode 22 – 26 juli.

Werkelijke waarde van het onderzoek?

Na de eerste maand kreeg de NCPO nog een 8.28 en het lijkt er dus op dat meer en meer Thai de inzet van het leger waarderen. Nou is de vraag overigens hoe representatief een onderzoek van slechts 1.689 mensen is op een inwonertal van ruim 68 miljoen. De Thaise junta scoort goed en uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden meer dan tevreden is over het optreden tot nog toe.

Ook het toerisme trekt langzaam weer aan. De toeristische autoriteiten werken hard om de wereld te laten zien dat het weer veilig is in Thailand. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd het drukgezochte Thailand Happiness Street Festival gehouden, waar ook veel journalisten van over de hele wereld bij aanwezig waren.

Lees ook

%d bloggers liken dit: