fbpx
Thaise gerechten die je gegeten moet hebben!Eten en drinken Nieuws Uitgelicht 

Thaise gerechten die je gegeten moet hebben!

Thailand staat niet alleen bekend om zijn eilanden met prachtige stranden, mooie historische cultuur, kleurrijke klederdracht en dansen. Ook de Thaise keuken is befaamd. Dit zijn Thaise gerechten die je gegeten moet hebben!

Yam Wum Sen

Deze Thaise salade is uitstekend te bestellen als bijgerecht. Met gecombineerde vleessoorten of vis, en een hoeveelheid aan verse kruiden. Een goede eerste stap is yam wum sen, kleine noedels met gehakt en garnalen

Kai Yang

Een van de meest legendarische gerechten van het land: Kai Yang. Gegrilde kip, gemarineerd in vissaus, koriander en knoflook. Eten met papaja salade en plakrijst! Hmmmmm!

Khao Pat

Voor de inwoners van Thailand is gebakken rijst een favoriet. De variaties ermee zijn eindeloos, maar een simpele en succesvolle variant is khao pat puu, gebakken rijst met krab en ei.

Laap

De trots van Noordoost Thailand in één gerecht: Laap. Gehakt gekruid met rijstpoeder, limoensap, vissaus en verse kruiden. Eet het met plakrijst, vers van het land!

Thaise gerechten die je gegeten moet hebben!
Laab

Khao Soi

Reis je rond door Noord-Thailand? Probeer dan vooral Khao Sao, een op curry gebaseerde soep, met kip en/of rund, limoen, sjalotjes, kruiden, kokosmelk en eiernoedels.

Som Tam

Alhoewel afkomstig uit het Noordoosten is dit gerecht populair door het hele land. Gerecht met onrijpe schillen van papaja’s, gelegen in tomaten, sperziebonen, pepers, limoen en vissaus. Combineer met plakrijst en waan je in de Thaise hemel.

Phat Kaphrao

Succes van de straat. Phat Kaprao is een typisch gerecht dat je als toerist op diverse plekken tegenkomt. Niet zonder reden: vlees, basilicum (kaphrao), verse pepers en knoflook. Geserveerd over rijst en afgerond met ei. Wij zeggen niks meer.

Groene curry

Net op de drempel van de Thaise keuken beland? Start dan met groene curry, dat een kruising is tussen pikante kruidenpasta en een grote hoeveelheid kokosmelk. Eet de curry in combinatie met jasmijnrijst.

Thaise gerechten die je gegeten moet hebben!
Tom Yam

 

Een van de meest populaire gerechten, bij zowel locals als toeristen. Rijstnoedels, roergebakken met ei, tofu en garnalen en gekruid met vissaus, suiker, tamarinde, azijn en gedroogde pepers.

Tom Yam

Op Engelse menu’s te vinden als ‘Sour Thai Soup’. Tom Yan is het meest populair in de Tom Yan Kung-variant, oftewel met garnalen. De combinatie tussen de sappig vette garnalen en de pittige soep maakt een ongebruikelijk en onweerstaanbaar (en pittig!) Thais gerecht.

Kai Phad Med Ma Muang

Een hele mond vol en dat mag ook best, want dit is de heerlijke kip cashew! Oorspronkelijk een Chinees gerecht, maar geheel op eigen wijze geadopteerd door de Thaise keuken. Roergebakken kip met uien, knoflook, lente-ui, pepers, vis- en sojasaus. Een prima instapgerecht voor zij die wat bang zijn voor teveel pit!

Massaman Curry

De befaamde Massaman Curry, volgens CNN zelfs het lekkerste gerecht ter wereld. Rijk en smaakvol en gemaakt op basis van kip, rund of lam met aardappel. Een rijke geelwitte kleur door de limoengras en rijke hoeveelheid kokosmelk. Een karakteristieke smaak wordt gemaakt door laurierblad in het gerecht. Heerlijk met jasmijnrijst!

Pak Boong

Pak Boong, oftewel waterspinazie, is een onmisbaar gerecht in de Thaise keuken. Pak Boong is een bekende groente in Thailand en wordt bereid op met flink wat knoflook, flink wat Thaise pepers, oestersaus en bonenpasta. Smullen!

Lees ook

%d bloggers liken dit: