fbpx
Cultuur Laatste nieuws 

Thaise film BAD GENIUS op CinemAsia Film Festival 2018

Van 6 – 11 maart vindt het Aziatische filmfestival plaats in de filmtheaters Kriterion en Rialto in Amsterdam. De thematische rode draad van deze editie is de jonge Aziatische generatie.

De ruim 30, compleet verschillende films, van blockbusters, art-house films tot documentaires nemen het publiek en de filmindustrie mee door het moderne Azië: China, Hong Kong, Korea, Indonesië, Japan, Taiwan, de Filipijnen, Thailand etc.

Het festival biedt een podium aan een mix van nieuw talent en gevierde makers en acteurs. Aanvullend introduceert het festival het rijke nevenprogramma voor het publiek en de filmindustrie, de internationale festival gasten en de Competitie Jury 2018.

“Het is heel belangrijk Aziatische films aan een breed publiek te tonen – in Europa weten wij veel te weinig over films, makers en acteurs uit Azië, terwijl het zo een belangrijk continent is”, aldus jurylid Martin Koolhoven.

Thaise inzending

BAD GENIUS is opgenomen in Thailand. Deze film revolutioneert het genre ‘jeugd-drama‘ en biedt meer spannende plots dan menig misdaadfilm uit Hollywood.

In deze hoogst vermakelijke film staat een groep middelbare scholieren centraal met een grote kunde van examenfraude.

In Thailand was deze film de kaskraker van 2017 en had een ongekend succes in China. BAD GENIUS won ook de prijs in de categorie Beste Film tijdens het New York Asian Film Festival, Beste Regie tijdens het Fantasia International Film Festival (Canada) en de Publieksprijs tijdens het Fukuoaka Asian Film Festival (Japan).

De film draait op donderdag 8 maart om 18:45 in Rialto en op vrijdag 9 maart 18:45 in Kriterion.

Lees ook

%d bloggers liken dit: