fbpx
Thaise eilanden in het regenseizoenEilanden Uitgelicht Weer in Thailand 

Thaise eilanden in het regenseizoen : welke wel en welke niet?

Regelmatig krijg ik de vraag welke Thaise eilanden in het regenseizoen je nu wel en beter niet kunt bezoeken. Ik vertel je er graag meer over.

Niets is vervelender dan regen tijdens je vakantie. Oké, in Nederland kun je zoiets verwachten als je daar in de zomer blijft. Maar als je 11 uur in het vliegtuig zit onderweg naar Thailand, dan wil je zon en een strakblauwe hemel.

De vakantieperiode in Nederland (juli/augustus) is wel het regenseizoen in Thailand. Je wilt toch niet jouw strandmomenten op een tropisch Thais eiland laten verpesten door neerslag?

Waar wel en waar niet heen?

Daarom zet ik Thaise eilanden in het regenseizoen voor je op een rij. Echter, niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Het kan dus best zijn dat er een droge dag tussen zit. Maar gemiddeld genomen zijn dit de plekken waar je wel en beter niet naar toe kunt gaan.

Thaise eilanden in het regenseizoenHet regenseizoen in Thailand begint in juni en loopt tot oktober. Echter, op de meest zuidelijke eilanden duurt het soms zelf tot in december. Hou hier dus rekening mee als je jouw reis gaat plannen.

Oostelijke Golf van Thailand

Koh Chang, Koh Kood en Koh Maak zijn de eilanden in dit deel van Thailand. Het regenseizoen hier is gemiddeld genomen van eind mei tot en met september. Vooral op het populaire Koh Chang kan het dan erg nat zijn.

Zuidelijke Golf van Thailand

In dit gebied liggen de bekende eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Alle drie trekken ze jaarlijks veel toeristen. In tegenstelling tot de oostelijke Golf van Thailand, zijn de maanden juli en augustus hier veel droger. Het regenseizoen hier gaat pas van start in oktober en duurt tot december.

Thaise eilanden in het regenseizoenEilanden in de Andamanse Zee

Opnieuw een aantal Thaise eilanden: Phuket, Koh Lanta, Koh Lipe en Koh Phi Phi. Geliefd onder veel backpackers. Het regenseizoen begint in mei en eindigt in oktober. Vooral september en oktober zijn erg nat, dus in dat geval kun je er beter voor kiezen om je heil elders te zoeken.

Koh Samed

Zijn er dan ook Thaise eilanden in het regenseizoen die je wel altijd kunt bezoeken? Jazeker. Neem Koh Samed, dat op zo’n drie uur rijden van Bangkok ligt. Uiteraard valt ook hier neerslag, maar dit is vaak niet meer dan een stortbui. Het kan dus zelfs zo zijn dat je tijdens je verblijf hier helemaal geen neerslag meemaakt. Het enige nadeel van Koh Samed is dat het een klein eiland is waar je relatief snel bent uitgekeken. Voor een paar dagen zon en strand is het echter prima.

Lees ook

%d bloggers liken dit: